Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

 

Tytuvėnų gimnazijos Pradinio ugdymo skyriuje dirba išradingos pedagogės. Jos dažnai organizuoja įvairias šventes, išvykas, netradicines dienas. Šių mokslo metų pabaigoje mokytojos Sniegina Venckūnienė ir Edita Maziukienė savo mažųjų ugdytinių artimuosius pakvietė į Senelių bei Šeimos šventes.

 

Pasakos „sugulė“ į piešinius

 Šių metų pradžioje Maironio literatūros muziejus Kaune paskelbė respublikinį piešinių konkursą-iniciatyvą „Piešiu piešiu pasaką...“. Konkursas buvo skirtas etnografinių regionų metams. Konkurso organizatoriai skatino vaikus kartu su tėveliais, mokytojais skaityti lietuvių liaudies pasakas, kurios visus moko daugelio dalykų: patirti baimę ir išmokti ją įveikti; įsiminti, kaip elgtis įvairiose situacijose, o prireikus tą „mokslą“ pritaikyti. Organizatorius nustebino piešinių ir laiškų „lavina“. Jie suplaukė į muziejų iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių. Keturiuose šimtuose darbelių apsigyveno mylimiausių pasakų herojai. Vaikai dažniausiai iliustravo pasakas „Devyni broliai juodvarniais lakstantys“, „Eglė žalčių karalienė“, „Dangus griūva“, „Katinėlis ir gaidelis“, „Devyniabrolė“, „Sigutė“ ir kitas. Neliko užmirštos ir pasaulinės klasikos pasakos. Laureatais paskelbti mokiniai iš Kauno, Kaltinėnų, Vilkaviškio, Raseinių, Trakų. Šalia jų ir tytuvėniškių pirmokėlių pavardės. Konkurso laureatais tapo Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus septynmečiai Kajus Sabaliauskas ir Skaistė Jagminaitė, bei dailės studijos „Paletė“ narė Greta Zikaitė. Kajus puantilizmo technika kantriai išmargino zuikį puikį, Skaistė kruopščiai nupiešė katinėlį su gaideliu, o Gretos piešinyje puikavosi karalius, su visais jam priklausančiais atributais. Tytuvėniškiai buvo patys jauniausi iš visų laureatų.

Gražiausių darbelių paroda Maironio literatūros muziejuje veiks iki rugsėjo mėnesio.

Tytuvėnų gimnazijos dailės mokytoja
Danguolė Žukauskienė

Šaltą gegužės 16-ąją Tytuvėnų centre vyko tradicinė Alyvų šventė. Joje gausiai dalyvavo ir Tytuvėnų gimnazijos mokiniai

S. Romerienės vardas įamžintas Tytuvėnų gimnazijoje.

Motinos dienos proga Tytuvėnų kultūros centre vyko koncertas „Mylimiausiai mamytei“.

Šį pavasarį Tytuvėnų gimnazija organizavo moksleivių piešinių konkursą „Tegul tarp nepalaužiamų išliksių“, skirtą Tytuvėnuose gyvenusios ir kūrusios dailininkės Sofijos Romerienės 130-osios gimimo metinėms paminėti.

Balandžio 16 d. gausiai pražydo vyšnios. Jų balti žiedai sviro šviesaus atminimo dainininkui Edmundui Damaševičiui ir jauniesiems atlikėjams, tryliktąjį kartą į Tytuvėnų gimnazijos sceną susirinkusiems iš visos šalies. Į muzikos festivalį „Dainuoju gimtiesiems šilams“ atvyko 115 dalyvių iš dviejų dešimčių Lietuvos mokyklų.

Sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Tokią ne tik gerą, bet ir išraiškingą pradžią išvydo Viktorijos Vasiliauskaitės draugai, mokytojai ir miestelio gyventojai, apsilankę Tytuvėnų miesto bibliotekoje. Čia atidaryta jaunosios menininkės dailės darbų paroda.

Kovo 16-20 d. Tytuvėnų gimnazijoje vyko renginių savaitė „Apkabinkime Žemę gerais darbais“, skirta Pasaulinei Žemės dienai paminėti.



 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online