Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Tytuvėnų gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Laima Sadauskienė vedė atvirą netradicinę literatūros pamoką „Kultūros kontekstas K. Donelaičio „Metuose“ III gimnazistų klasėje.

Stengiantis, kad mokiniai rūpintųsi savo sveika gyvensena Tytuvėnų gimnazijoje buvo organizuota „Sveikatingumo diena“ 5-8 klasių mokiniams.

Tytuvėnų gimnazijos aštuntokams pasitaikė proga pamąstyti ir pakalbėti apie tai, kas yra ta taip vadinama Dievo dovana ir kaip su ja elgtis. Dorinio ugdymo mokytojos mielai pasinaudojo Tytuvėnų bibliotekos bibliotekininkės Zitos Deikutės pasiūlymu susitikti su visoje Lietuvoje žinomu iliuzionistu iš Kelmės Rolandu Kančausku ir padėti mokiniams suprasti, kokius žmones vadiname talentingais ir kuo jie ypatingi.

Tytuvėnuose gimusio dailininko, kompozitoriaus ir poeto Stepono Varašiaus jubiliejaus proga surengta paroda.

Tytuvėnų gimnazijoje vyko LIK‘as „Pasaulio šalys“. Gimnazistai nusprendė į keletą valstybių pažvelgti linksmai ir išradingai. 

Dar kartą paminėtas Donelaitis.

Mes, jaunieji maironiečiai, spalio 10 d. apsilankėme Maironio gimtinėje ir tėviškėje. Pirmiausia nuvykome į Bernotus. Ten apžiūrėjome poetui skirtą ekspoziciją, ledainę, svirną. Paskui pėsčiomis nuėjome į Pasandravį. Ten išlikę gimtojo dvaro pamatai, svirtinis šulinys yra restauruota pavalkinė. Džiaugėmės, kad buvo nuostabi diena. Galėjome pasivaikščioti, pasėdėti ant suolelio, pasvajoti prie didžiojo poeto šaltinėlio.

Tytuvėnų gimnazijoje lankėsi Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentų ir dėstytojų komanda. Jie susitiko su dviejų amžiaus grupių mokiniais.

Rudeniškai prigesusi išaušo diena, kai Tytuvėnų gimnazijoje paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Pamokas vedė (vienai dienai virtę įvairių dalykų mokytojais) abiturientai, o tvarkos žiūrėjo jų pačių išsirinkta administracija. Tiesa, kažkur nusidriekusiuose rudens šešėliuose visą šios dienos vyksmą stebėjo mokyklos direktorė Irma Stankuvienė – jei jaunimui prireiktų pagalbos.

Europos kalbų dieną nuo 2001 metų pažymi visa laisvoji Europa. Tytuvėnų gimnazijoje, norint atskleisti daugiakalbystės naudą ir vertę, kalbų mokymosi prasmę, ši diena irgi minima nebe pirmus metus.

Baltų vienybės dieną, sutampančią su rudens lygiadieniu, paminėjo Tytuvėnų gimnazijos mokiniai ir mokytojai, miestelio bendruomenės ir Tytuvėnų regioninio parko direkcijos atstovai bei miestelio gyventojai, panorę drėgnos dienos vakarą drauge praleisti ant Bridvaišio piliakalnio.

Tytuvėnų gimnazijoje jau senokai nebuvo krikštynų, tačiau šiais mokslo metais mokyklos administracija leido abiturientams pabandyti atnaujinti šią įvairiose ugdymo įstaigose gan populiarią šventę.

Per ūkus pirmą rudens dieną į mokyklas skubėjo mokiniai. Tytuvėnų gimnazijos abiturientai rinkosi pradinių klasių korpuse. Čia susitikę ir paėmę už rankyčių pirmokus, vedė juos į miestelio centrą. Kartu su 66-osios laidos abiturientais ir pirmaklasiais į žygį Tytuvėnų gatvėmis leidosi visi pradinukai, jų mokytojos bei tėveliai.

 

 

 



 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online