Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Naktis gimnazijoje. Kuriu save šiąnakt“

Vienas iškiliausių airių dramaturgų George'as Bernardas Shaw teigė: „Gyvenimas nėra savęs atradimas, gyvenimas – tai savęs kūrimas“. Tytuvėnų gimnazijos abiturientai ir mokinių tarybos nariai vieningai sutarė: mokykloje būtina surengti renginį, kurio metu dalyviai galėtų pažinti save, išmokti bendradarbiauti grupėse ir turiningai praleisti savo laisvalaikį.

Ši mintis buvo įgyvendinta stovyklos „Naktis gimnazijoje. Kuriu save šiąnakt“ metu. Joje dalyvavo mokiniai iš Raseinių Prezidento Jono Žemaičio, Kelmės Jono Graičiūno, Šiluvos bei Tytuvėnų gimnazijų. Organizacinis komitetas atsakingai ruošė programą, kurios tikslas buvo padėti jauniems žmonėms kurti save. Programą pradėjo abiturientės Ema Banaitytė ir Aušra Vaičekauskaitė, kurios pasisakė, kaip gimė mintis tokiam projektui mūsų mokykloje. Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė. Vėliau mokinių tarybos pirmininkas Mantas Kazmiruk supažindino visus dalyvius su taisyklėmis, kurios garantavo ne tik saugumą, bet ir gražų tarpusavio bendravimą. Pirmąją paskaitą pradėjo studentas Laurynas Zavadskis, kuris atskleidė bendravimo subtilybes, mokė gražaus bendradarbiavimo tarp moksleivių. Darbas grupėse padėjo geriau pažinti svečius iš kitų mokyklų, išmokti rasti geriausią sprendimą, kuris lėmė visos grupės sėkmę. Po pertraukos antrajai paskaitai visus sukvietė istorijos mokytojas Robertas Mosėjus. Jis pasidalino savo asmenine patirtimi ir atskleidė visiems pagrindinius meditacijos bei jogos pradmenis. Mokytojaus dėka kiekvienas dalyvis susikaupė, apmąstė meditacijos svarbą mūsų gyvenime ir pailsėjo prieš linksmiausią vakaro programos dalį – liaudiškus šokius, kuriuos vedė Valdas Rutkūnas. Triukšminga, visus dalyvius įtraukusi ir nei vienam nuobodžiauti neleidusi vakaronė įrodė, kad šiuolaikinis jaunimas gali linksmintis ir pagal liaudiškas dainas. Po liaudiškų šokių laiko prasidėjo aktyvus laisvalaikis, kurį kiekvienas galėjo pasirinkti pagal savo pomėgius. Vieni rinkosi žiūrėti filmą, kiti žaidė judrius arba stalo žaidimus, treti bendravo ir plėtė savo pažinčių ratą.

Po energingos ir daug įspūdžių suteikusios penktadienio nakties, šeštadienio rytą mokiniai rinkosi į aktų salę, kurioje mokytoja Genutė Karpinienė vedė mankštą bei ragino visus kiekvieną rytą pradėti nesudėtingais pratimais. Galiausiai atėjo laikas užbaigti šią stovyklą. Direktorės pavaduotoja Vilija Volskienė padėkojo visiems dalyviams, mokytojams, kurie paaukojo savo laiką ir prisidėjo prie tvarkos palaikymo visos stovyklos metu. Viliamės, kad ši stovykla taps tradicine ir jau kitais metais į mūsų mokyklą susirinks dar daugiau moksleivių, kuriems rūpi jų turiningas laisvalaikis.

Mokinių tarybos narė
Dovilė Stoškutė

 
Dabar lankosi
Mes turime 4 svečius online