Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Netradicinė dailės pamoka

Kovo 13 d. Tytuvėnų miesto bibliotekoje vyko netradicinė dailės pamoka „Lietuvių liaudies dainos, mįslės, patarlės knygose ir dailėje“. Į ją susirinko 8a klasės mokiniai. Kaip sakė bibliotekininkė Dalia Galbuogienė, ši pamoka – savotiška etnografinių regionų metų pradžia.

Mokiniams apie lietuvių liaudies dainas, jų rūšis papasakojo Tytuvėnų kultūros centro vaikų grupės „Tarškynėlė“ vadovė, paveldosaugininkė Monika Žukauskaitė. Vėliau mokiniai pristatė savo sukurtas tradicinių dainų iliustracijas. Pasirodo, ne visos pasirinktos dainos buvo liaudies, kai kurios netgi ne lietuvių sukurtos. Bibliotekininkė D. Galbuogienė paaiškino, kaip susirasti lietuvių liaudies dainų, patarlių, mįslių, kokias knygeles pasirinkti jų ieškant. Jos paruošta senovinių rakandų paroda labai sudomino mokinius.

Mažieji „Tarškynėlės“ dalyviai padainavo kelias nuotaikingas lietuvių liaudies dainas lietuviškai ir žemaitiškai. Savo paruoštas namų užduotis pristatė ir aštuntokai. Gitaromis pritariant, nuskambėjo pavasariška „Pempel, pempel“, liaudies išmintis liejosi patarlėmis, galvas pasukti pakvietė mįslės.

„Tarškynėlės“ vadovės iniciatyva pamoką pabaigėme džiugia lietuvių liaudies sutartine „Saulutė tekėjo“.

Mokytoja
Danguolė žukauskienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 14 svečius online