Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Geriausios Eurovizijos dainos skambėjo Tytuvėnų gimnazijoje

Praėjusį penktadienį į Kelmės rajono Tytuvėnų gimnaziją sugužėjo mokiniai ir mokytojai iš 12 rajono mokyklų. Čia juos sukvietė jau aštuntąjį kartą vykstantis tradicinis angliškų dainų konkursas, kurio metu skambėjo „Geriausios Eurovizijos dainos“. Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodį visiems susirinkusiesiems tarė Kelmės rajono savivaldybės vicemeras Kęstutis Bilius bei Švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vedėjas Saulius Michailovas, taip pat svečiai iš JAV ambasados.

Kaip ir kiekvienais metais šis konkursas sulaukė daug dėmesio. Mokiniai, padedami savo mokytojų, atsakingai rinkosi gražiausias dainas, kūrė įspūdingiausias choreografijas ir kitaip siekė nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir komisiją, kurią šiais metais sudarė Kelmės rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Vijoleta Norkutė, Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos anglų kalbos mokytoja Akvilė Mažonienė, Kelmės meno mokyklos muzikos mokytoja Jūratė Širkuvienė ir Pakražančio gimnazijos muzikos mokytoja Beata Pralgauskienė.

Konkursas prasidėjo nuo pirmosios amžiaus grupės, t.y. 5 – 8 klasių moksleivių pasirodymų. Įspūdingi pasirodymai keitė vienas kitą, o vyresniųjų grupės (9-12/I-IVg kl.) mokiniai nenusileido jaunesniems. Komisijos laukė atsakingas darbas: išrinkti tris pačius geriausius pasirodymus kiekvienoje amžiaus grupėje. Kol komisijos nariai tarėsi ir skaičiavo balus, visų laukė staigmena. Scenoje pasirodė „Lietuvos talentų“ dalyviai, pučiamųjų instrumentų grupė „Čili“ iš Telšių. Kūrybingų vaikinų pasirodymas nepaliko abejingų.

Tik po gero pusvalandžio sugrįžę komisijos nariai paskelbė aštuntojo angliškų dainų konkurso nugalėtojus. 5-8 klasių mokinių grupėje pirmoji vieta tradiciškai atiteko Tytuvėnų gimnazijos solistei Ingai Kubilinskaitei, kuri puikiai atliko dainą „Only Teardrops“. Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos mokinė Eglė Baltrušaitytė padainavo dainą „When The Music Dies“ ir iškovojo antrą vietą. O trečia vieta džiaugėsi Kelmės „Aukuro“ pagrindinės mokyklos 7 klasės mokinės atlikusios populiarią dainą „Sattelite“.

Antroje amžiaus grupėje pirmą vietą iškovojo J. Graičiūno gimnazijos mokinės Deimantė Andriulytė ir Gvidonė Miklovaitė, kurios sužavėjo visus daina „Undo“. Puikia nuotaika užkrėtė Tytuvėnų gimnazijos abiturientės, kurios atliko dainą „Cliché Love Song“. Joms atiteko antroji vieta. Įspūdingą energiją scenoje demonstravo Pakražančio gimnazijos mokinės atlikdamos dainą „Wild Dances“. Komisijos sprendimu, jų pasirodymas buvo vertas garbingos trečios vietos.

Diplomais ir atminimo dovanomis buvo apdovanoti I – III vietų laimėtojai, kurias įsteigė Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje. Šaunius renginio vedėjus penktokus Emą Vilimaitę, Igną Ridiką, IVgb klasės mokinę Aušrą Vaičekauskaitę ir IIIga klasės mokinį Gytį Valiušką apdovanojo vertinimo komisijos pirmininkė Vijoleta Norkutė. Neliko nuskriausti ir žemesnes vietas užėmę mokiniai, o konkurso dalyvius ruošusiems anglų kalbos ir muzikos mokytojams buvo įteikti padėkos raštai.

Renginį užbaigė Tytuvėnų gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė, kuri padėkojo visiems dalyviams, mokytojams ir svečiams už suteiktas puikias emocijas ir naujas idėjas.

IIIgb klasės mokinė Dovilė Stoškutė

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online