Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Artėja atostogos, o Tytuvėnų gimnazijos aštuntokai šią dieną susidūrė su įvairiais išbandymais: atlikinėjo gimtosios kalbos testą, o po jo Tytuvėnų miesto bibliotekoje dalyvavo netradicinėje dorinio ugdymo pamokoje – Protų mūšyje etnografinių Lietuvos regionų tema. Šio susirėmimo užduotis parengė Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos vyriausioji metodininkė Nijolė Kančauskienė, renginį organizavo Tytuvėnų miesto bibliotekos bibliotekininkė Zita Deikutė, mokinius kovoms ruošė Tytuvėnų gimnazijos etikos mokytoja, šios žinutės autorė, o vaikus drąsino ir palaikė tikybos mokytoja Regina Vaičiulienė.

Klausimai ir užduotys apėmė visus penkis etnografinius šalies regionus – Žemaitiją, Aukštaitiją, Suvalkiją, Dzūkiją bei tik prieš keletą metų išskirtą Mažąją Lietuvą. Keturios aštuntokų komandos atsakinėjo į klausimus apie miestus, muziejus, asmenybes bei jų kūrinius, tarmiškus žodžius, pagal iliustracijas atpažino žymius žmones, pagarsėjusias vietas.

Pamoka prabėgo greitai. Jei komandos klydo, buvo galima iš karto išgirsti ir ilgesniam laikui įsiminti teisingus atsakymus. Taip aštuntokai ne tik pasikartojo tai, ką apie regionus buvo girdėję, skaitę ar matę besiruošdami, bet ir įtvirtino gerai žinomus faktus bei sužinojo apie gimtąjį kraštą šį bei tą naujo. Renginį vedusi Nijolė Kančauskienė atsisveikindama dalyviams dovanojo po simbolinę dovanėlę.

Šių metų spalio 6 dieną Tytuvėnų gimnazijoje vyko renginys „Gamtos diena“, skirtas pasaulinei gyvūnų dienai paminėti.

Mokytojų dienos šventės, vykusios spalio 5 d. Tytuvėnų gimnazijoje, akimirkos.

Rugsėjo pabaigoje gimnazijoje organizuota Judėjimo savaitė. Ją vedė kūno kultūros mokytojai Aurelijus Banys, Irena Lileikienė ir Vytautas Kybartas.



Atnaujinta (2018 m. Rugpjūčio 24 d. 12:27)

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online