Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Saugok gamtą – tu gali daugiau nei tu manai

Tytuvėnų gimnazijos mokiniai, vadovaujami anglų kalbos mokytojos Genutės Karpinienės ir muzikos mokytojo Rimanto Levicko, šių metų rugpjūčio mėnesį ruošėsi tarptautiniam projektui „Saugok gamtą – tu gali daugiau nei tu manai“, vykdomą su Lenkijos Miastko miesto Jono Pauliaus II-ojo gimnazijos mokiniais.

Projektui pradėjome ruoštis rugpjūčio viduryje. Aptarėme kelionę, pasiskirstėme užduotis ir skubėjome jas įvykdyti.

Pirmiausia vykome į Šiluvą. Miestelyje aplankėme muziejų, kuriame vienuolė Modesta mums papasakojo apie Joną Paulių II, jo ryšį su ekologija bei apsilankymą Šiluvoje. Viską išklausę ir įgiję naujų žinių, turėjome galimybę nueiti ir į Šiluvos bažnyčią, ir į koplytėlę.

Kitą dieną pradėjome ruošti koncertinę programą, kurią rodysime Lenkijoje - repetuotis dainas, šokius ir instrumentinius kūrinius. Beveik kasdien visi susirinkdavome ir praleisdavome kelias valandas repetuodami. Stengėmės padaryti viską kuo geriau, nes labai norime vykti į Lenkiją tinkamai pasiruošę.

Vykdydami ekologinį projektą keliavome tirti Tytuvėnų ežerų užterštumą prie Gauštvinio, Giliaus, Bridvaišio ir Varlynės. Prie tyrimų prisidėjo mokinių grupė su mokytojais, pagelbėjo ir Tytuvėnų regioninio parko direkcijos ekologė Deima Pranckūnienė, pamokiusi, kaip teisingai ištirti vandens užterštumą.

Labai laukiame kelionės į Lenkiją. Pasiruošimo darbus baiginėjame ir nekantriai skaičiuojame dienas iki išvykimo. O ko tikimės iš šio projekto, pasako mokinių mintys.

Urtė Stonkutė:
Tikiuosi, susipažinti su naujais žmonėmis, praplėsti anglų kalbos žinias ir smagiai praleisti laiką!

Ugnė Mozerytė:
Aš noriu pamatyti įvairių vietų ir pažinti lenkų kultūrą.

Rugilė Sutkutė:
Tikiuosi susirasti naujų, linksmų draugų.

Gustė Levickaitė:
Labai džiaugiausi, kai sužinojau, jog dalyvausiu šiame projekte, todėl, kad tai puiki proga išmokti laisviau bendrauti, susirasti daug draugų, įgyti didesnio pasitikėjimo ir drąsos. Taip pat tikiuosi šiek tiek pakeliauti po naujas ir nematytas vietas, patobulinti savo anglų kalbos žinias ir šiek tiek išmokti lenkų kalbą.

Evelina Volskytė:
Tikiuosi, kad šiame projekte sužinosiu daugiau apie Lenkiją, jos tradicijas, kultūrą, pamatysiu bent dalelę šios šalies grožio, susirasiu naujų draugų.

Evelina Volskytė
Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijos
8a klasės mokinė

 
Dabar lankosi
Mes turime 8 svečius online