Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Kelionė į mažąją Lietuvos kultūros sostinę

Paprastai mokiniai savo išvykas pradeda pavasarį, tačiau IIgb gimnazistai su auklėtoja susitarė, kad vyks į Naisius rugsėjo mėnesį. Kaip tarė, taip ir padarė: susiplanavo išvyką, išsinuomojo mokyklos geltonąjį autobusą ir išvažiavo. Deja, diena nuo ryto buvo baisiai lietinga. Antrokai gimnazistai, vaikštinėdami pliaupiant lietui, apžiūrėjo Saulės aikštę ir Baltų areną, stebėjo aplinkiniuose medžiuose inkilus bei kabančius sodus, vėliau, jau per autobusiuko langą, susipažino su Baltų dievų skulptūrų muziejaus eksponatais ir legendomis, kurios lydi kiekvieną jų. Gidė Vitalija Nagliūtė įdomiai pristatė visus dėmesio vertus objektus, pavedžiojo po muziejaus, įsikūrusio kultūros centre, sales. Dėl atliekamų atnaujinimo darbų tytuvėniškiai negalėjo aplankyti garsiojo Žemaitukų žirgyno.

Kol mokiniai ir auklėtoja po ekskursijos arbatinėje gardžiavosi karšta arbata, nustojo lyti. Atsivėrė visos galimybės sudalyvauti dar vienoje veikloje – pažaisti dažasvydį, kurio Tytuvėnų gimnazijos mokiniai taip laukė. Gavę žaidimo ekipiruotę, išklausę griežto instruktažo, vaikinai ir merginos buvo suskirstyti į dvi komandas ir... prasidėjo mūšis. Tęsėsi jis ne taip jau ilgai, tačiau porą gerų mėlynių prisiminimui kovotojai gavo.

Grįžtant namo geru žodžiu buvo minimas pasitaisęs oras, kalbama apie žinomus ir negirdėtus padavimų ir legendų herojų vardus, juokaujama, kad reikėtų sukurti filmą „Naisių ruduo“, ir labai daug emocijų išlieta apie dažasvydžio malonumus bei trūkumus. Ekskursija pavyko.

B. Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online