Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Kalbų diena gimnazijoje

Baigiantis rugsėjui minima Europos kalbų diena. Ta proga organizuojama daug įvairių užsiėmimų vaikams ir su vaikais, vyksta televizijos ir radijo laidos, įvairių kalbų pamokos ir konferencijos. Daugybė europiečių yra skatinami išmokti kuo daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokyklose, universitetuose arba dirbdami. Daugiakalbystė, manoma, gali padėti suprasti kitas tautas bei įvertinti Europos kultūrinį paveldą.

Tytuvėnų gimnazijoje irgi tradiciškai paminėta ši diena. Gimnazistai pertraukų metu klausėsi dainų įvairiomis kalbomis, o baigiantis pamokoms rinkosi į aktų salę pasiklausyti pasisakymų apie kalbų reikšmę žmogaus gyvenime, sužinoti, kaip sekėsi anglų kalbos besimokančių gimnazijos atstovų susitikime su Lenkijos miesto Miastko mokiniais ir visuomene, išgirsti mokykloje dėstomomis kalbomis gyvai atliekamų dainų. Aktyviausiai dalyvavo pagrindinio ugdymo klasių mokiniai.

Renginį vedė šeštokai Ema Vilimaitė ir Ignas Ridikas. Apie kelionę į draugišką lenkų Miastko miestelį angliškai pasakojo aštuntokės Evelina Volskytė ir Iveta Jonušaitė (mokytoja G. Karpinienė). Dainavo septintokai, pirmokai ir antrokai gimnazistai, abiturientai bei mažiausioji programos dalyvė antrokė pradinukė Greta Zikaitė.

B. Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online