Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Išvyka į Telšių „Germanto“ pagrindinę mokyklą

Tytuvėnų gimnazijos klasių auklėtojai ir grupelė mokytojų dalyvavo edukacinėje išvykoje į Žemaitijos sostinės „Germanto“ pagrindinę mokyklą. Išvyką organizavo šios Telšių mokyklos direktorė Alma Mikienė ir Tytuvėnų gimnazijos rusų kalbos mokytoja metodininkė, aštuntokų auklėtoja, 5-8 klasių auklėtojų metodinės grupės vadovė Angelė Ševeliovaitė.

Tytuvėniškiai pedagogai apžiūrėjo iš dalies renovuotą „Germanto“ pagrindinę mokyklą: aktų salę, mokytojų kambarį, kabinetus, biblioteką. Kolegos atskleidė, kad kabinetų atnaujinimui ir turtinimui nemažai pinigų gavo iš projektų ir dar, kas daugelį nustebino, jų pasiūlė savivaldybė. Vienas įdomiausių kabinetų – skaitykla-laboratorija. Joje mokiniai prie 11 kompiuterių dirba su užsienio kalbų mokytojais. Yra specialios programos, mokytojai gali užsiiminėti su kiekvienu mokiniu individualiai, neparodydami vaikų klaidų kitiems, mokiniai gali pasitaisyti darbus bei įkalbėtus tekstus. Kabinetus, kaip ir daugelyje mokyklų, puošia dalykų mokytojai su savo ugdytiniais.

Tytuvėnų gimnazijos bendruomenės atstovams patiko idėja pirmo aukšto koridorių, kuriame yra pradinukų klasės, skirti jų poilsiui ir pramogoms. Čia ant palangių išdėliota daug žaidimų. Koridoriuje stovi kėdutės ir staliukai, ant kurių, kaip ir ant grindų, galima pažaisti. Už lango – aikštelė, o joje išpiešti labirintai, šokinėjimo „klasės“ ir kiti ruošiniai judriems mažiausiųjų žaidimams.

Svarbiausia Telšių „Germanto“ pagrindinės mokyklos ir Tytuvėnų gimnazijos pedagogų susitikimo dalis įvyko prieš metus įkurtame mokyklos muziejuje. Būtent čia pristatyta ir mokyklos istorija. Prieš 54 metus pastate įsikūrė Telšių III vidurinė mokykla. Joje tada mokėsi 1084 mokiniai. Vidurinė mokykla išleido penkiasdešimt laidų, 2011 metais virto pagrindine, o nuo kitų mokslo metu taps progimnazija. Šiuo metu „Germante“ mokosi 485 mokiniai, dirba 54 pedagogai, iš jų net 16 buvę šios mokyklos mokiniai. Šeštoji, dabartinė direktorė Alma Mikienė – irgi buvusi mokinė.

„Germanto“ pedagogės pasidalino gerąja patirtimi apie mokykloje sukurtą mokinių skatinimo sistemą bei darbą su mokyklos bendruomene arba, kitaip tariant, mokytojų, mokinių ir jų tėvelių bendravimo ir bendradarbiavimo metodus, formas ir galimybes. Po pranešimų kilo klausimų, vyko trumpos diskusijos.

Po produktyvaus dalinimosi patirtimi „Germanto“ pagrindinėje mokykloje tytuvėniškiai aplankė vieną daugeliu prasmių iškiliausių Žemaitijos sostinės vietų – Telšių katedrą. Joje kunigas, teol dr. Darius Trijonis nuoširdžiai sutiko atvykėlius, išsamiai ir įtaigiai papasakojo apie katedrą, jos altorius, šventuosius... Šia ekskursija oficialioji edukacinės išvykos dalis baigėsi. Po vėlyvų pietų tytuvėniškiai, mąstydami apie būsimą susitikimą su kolegomis iš „Germanto“ Tytuvėnų gimnazijoje, pasuko namų link.

 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online