Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Popietė su maironiečiais

Lapkritis – prisiminimų apie iškeliavusius Anapilin mėnuo. Būtent šį mėnesį pasirinko „Raskilos“ klubo moterys atminimo popietei. Į šį renginį jos pasikvietė Tytuvėnų gimnazijos maironiečius. Jų vadovė visada palaiko raskiliečių iniciatyvą, paruošia savo ugdytinius.

Popietėje prisiminti keturi tytuvėniškiai, savo laiku palikę ryškų pėdsaką Tytuvėnų kultūriniame gyvenime. Tai pedagogė ir literatė Ramutė Krivickaitė, dailininkė Julija Grybienė, mokytojas ir rašytojas Ignas Viržintas ir poetas bei dainininkas Edmundas Damaševičius. Jiems uždegtos simbolinės atminimo „žvakelės“.

Visas atminimo „žvakeles“ į vieną gražų prisiminimų audeklą padėjo sujungti „Raskilos“ ir gimnazijos maironiečių būrelio meninė programa. Moterys paruošė dainų, giesmių ir posmų, o jaunųjų gimnazistų vadovė Angelė Ševeliovaitė kiekvienam prisimenamam kūrėjui parinko jų kūrybos arba labai tinkančių poezijos, prozos ir muzikos kūrinių bei jų fragmentų, kurie nuoširdžiai ir prasmingai skambėjo iš maironiečių lūpų.

Renginio organizatorei Teresei Rimulaitytei ir „Raskilos“ klubui už kūrybingumą ir energiją, už atgaivą sielai jų renginiuose, už gerą idėją paminėti išėjusius dėkojo gimnazijos direktorės pavaduotoja Vilija Volskienė ir maironiečių vadovė bei kiti popietės dalyviai.

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online