Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Etnokultūrinė kelionė po Lietuvos regionus“

Lapkričio 23 – 27 dienomis, 5 – 8 klasių mokiniai dalyvavo ugdomajame projekte „Etnokultūrinė kelionė po Lietuvos regionus“, kurį organizavo muzikos mokytoja L. Baranauskienė.

Per integruotas su etnokultūra: lietuvių, geografijos, technologijų, muzikos ir kūno kultūros pamokas, mokiniai plėtė žinias apie savo kraštą, tarmes, gamino maistą, šoko ir žaidė liaudies žaidimus, ratelius, drožinėjo liaudies ornamentus, surengė dailės parodą.

Lapkričio 27d. vyko baigiamasis projekto akcentas viktorina „Ką sužinojau apie savo kraštą?“, mokinių komandos, sudarytos iš skirtingų klasių, demonstravo savo žinias ir gebėjimus atlikdami užduotis. Iveta Jonušaitė pasekė pasaką apie kiškį, aukštaičių tarme, o Ignas Ridikas – žemaitiškai apie gandrą, juos ruošė mokytojos Z. Mačiulaitienė ir L. Sadauskienė. Mokytoja R. Šimkuvienė žemaitiškai padeklamavo eilėraštį. Ragavome aštuntokių prikeptų aukštaitiškų blynų ir žemaitiško kastinio su karštomis bulvėmis ( mokytoja V. Mozerienė). 8b klasės mokinės padainavo žemaitiškai dainą „Luokiškes svajuones“ (mokytoja L. Baranauskienė).

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online