Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Mokinių kūriniai papuošė galeriją

Gruodžio 1 d. Kelmės kultūros centro galerijoje atidaryta Kelmės rajono ugdymo įstaigų technologijų ir menų mokyklinių brandos egzaminų mokinių kūrybinių darbų paroda. Joje eksponuojami 79 mokinių sukurti darbai iš Kelmės J. Graičiūno gimnazijos (mokytojai Irena Arlauskienė, Albina Rimšienė, Valerijus Paulionis, Martynas Turevičius), Tytuvėnų gimnazijos (mokytojai Danguolė Žukauskienė, Edikas Baranauskas), Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos (mokytojai Simona Tekorienė, Mintautas Kazlauskas), Kelmės suaugusiųjų mokymo centro (mokytoja Virginija Čiužienė).

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vijoleta Norkutė džiaugėsi paroda, galimybe susipažinti su mūsų rajono mokinių kūryba. Ji dėkojo mokytojai Albinai Rimšienei už parodytą iniciatyvą surengti tokią parodą, kitiems mokytojams, mokiniams, kurie jau išvykę mokytis ir išsibarstę po visą Lietuvą. Specialistė ačiū tarė kultūros centrui už pagalbą eksponuojant darbus.

– Gaila, kad mus čia dešimt dienų telaiko, bet manau, bus džiugu mokiniams ateiti ir pasižiūrėti, ką darė ankstesnės laidos, kokių idėjų jie patys čia gali pasisemti. Toks renginys labai praktiškas ir naudingas, – kalbėjo V. Norkutė

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas ragino nesustoti, kurti dar brandesnius darbus, linkėjo geriausios kloties.

Naujomis eksponavimo galimybėmis pasidžiaugė Kelmės J. Graičiūno gimnazijos mokytoja Irena Arlauskienė:

– Įdomu pasižiūrėti patiems, reikės atsivesti ir mokinius, kad jie pamatytų technikų įvairovę. J. Graičiūno gimnazijos mokiniai pristato daugiau grafikos darbų, kitų mokyklų – daugiau tapybos kūrinių. Kadangi šiais mokslo metais egzaminą vėl laikys nemažas pulkas mokinių, tai ši paroda bus puiki proga pasisemti idėjų.

Pristatydama 39 tapybos ir grafikos bei 40 technologijų darbų, V. Norkutė sakė, kad mokinių kūrybą nulemia vadovaujančio mokytojo braižas.

Technologijų mokytojai guodėsi, kad negalėjo suvežti visų darbų dėl transportavimo sudėtingumo. Atvežti tik smulkesnieji kūriniai, o įvairūs koplytstulpiai, stogastulpiai, stendai liko namuose.

Renginio svečiai džiaugėsi, kad atsiranda kuriančio jaunimo, kad iš jų gali pasimokyti net vyresnieji meistrai. Visi tikėjosi, kad tokia paroda ne paskutinė, vylėsi, kad jos bus rengiamos bent kas antri metai.

Danguolė Žukauskienė,
Tytuvėnų gimnazijos dailės mokytoja

 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online