Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Pasakų ir stebuklų pasaulyje“

Jau perkopė dešimtmetį rajone rengiamų rusų kalbos švenčių istorija. Keletą kartų tos šventės vyko Tytuvėnų gimnazijoje. Šių metų renginys, pavadintas „Pasakų ir stebuklų pasaulyje“, taip pat sukvietė rajono mokinius į šią mokyklą. Vaidinti, dainuoti, šokti atvyko „Aukuro“, Vidsodžio, Elvyravos, Liolių, Maironių, Vaiguvos Vlado Šimkaus pagrindinių mokyklų, „Kražantės“ progimnazijos, Kražių ir Kelmės J. Graičiūno gimnazijų atstovai. Jų pristatomus numerius į bendrą kompoziciją apjungė Tytuvėnų gimnazijos mokiniai bei jų mokytoja, scenarijaus autorė, Angelė Ševeliovaitė.

Galima buvo išvysti įvairių pasakų herojus. Programą vedė Pasakotoja, Pagrandukas, Karlsonas, Daktaras Aiskauda, Vilkas, Coliukė, Ragana, Jemelia, Raudonkepuraitė, Caraitė ir Caraitis. Scenoje, kurią išdabino mokytoja Danguolė Žukauskienė, rusų kalbos besimokantys mokiniai priminė įvairias pasakas bei vaikiškas istorijas, dainavo dainas. Čia ir ropę rovė, ir asiliukas laimės ieškojo, ir du vyrukai mandagumo frazių mokėsi, liūtas aiškinosi, kas yra žmogus, o Karlsonas skambino suaugusiam Mažyliui, kuris visai nebeprisiminė savo vaikystės draugo. Laikas bėgo greitai, visų nuotaika buvo gera, aplinka šventinė.

Šiame renginyje dalyvavo Kelmės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas bei vyriausioji specialistė Daiva Stonienė. Po moksleivių pasirodymo kalbėję vedėjas ir specialistė vienu balsu tvirtino, kad kalbų mokėjimas yra labai svarbus šiuolaikinio žmogaus gyvenime, dėkojo mokytojai Angelei bei gimnazijos mokiniams. Už suteiktą galimybę plėtoti užsienio kalbų mokymą per įvairias šventes ir renginius padėkos žodį išgirdo ir gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė. Ji, savo ruožtu, tarė „ačiū“ gimnazijos mokiniams ir mokytojams už įspūdingą renginį.

Kad šventė pasisektų, triūso įdėjo įvairių dalykų mokytojai. Į darbo grupę buvo įtraukti ne tik rusistai, bet ir informatikai, technologijų, muzikos, dailės mokytojai. Kai kurias aprangos detales darė mokiniai, mat visi stengėsi deramai atrodyti „pasakų pasaulyje“. Taip ir buvo: vyravo veiksmo ir scenografijos dermė, draugiška ir šilta įvairių mokyklų moksleivių bei jų mokytojų susitikimo atmosfera.

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online