Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Romo Žukausko darbų paroda

Ką tik baigusio Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus Dailės programą abituriento Romo Žukausko parodą poetiškai pradėjo kultūros centro darbuotoja Monika Žukauskaitė. Meniškai muzikinę renginio dvasią palaikė jaunieji muzikantai iš Šedbarų ir jų vadovas Stasys Butkus. Prie viso to puikiai pritiko Tytuvėnų bibliotekos kiemelio aplinka bei skarotas eglių šakas draikęs paskutinės pavasario dienos vėjas. Dėl svarbių priežasčių atidarymas vyko lauke, o kilnojamoji paroda vėliau „sueis“ į biblioteką ir kuriam laikui „nutūps“ ant jos sienų.

Romo mokytoja Danguolė Žukauskienė priminė, kad tai ketvirta jos ugdytinių paroda. Anksčiau buvo surengtos Rugilės Zaleckaitės, Gretos Norbutaitės bei Ligitos Petrauskaitės darbų parodos. Tame mergaitiškame „maratone“ pabaigai liko vyriški darbai. Pedagogė sakė, kad vaikiną pažįsta seniai. Ji pastebėjo, kad, būdamas dar mažas, berniukas daugelį darbų padarydavo kruopščiau, nei tie, kuriems pastangų reikia mažiau. Kurį laiką vis kalbino ateiti mokytis dailės, bet Romas ir jo pagalbininkė mama Albina vis atsisakinėjo, kol pagaliau ištarė – gal pabandysim. Ir prasidėjo mokymasis bei darbas.

Romas – vyriškai santūrus. Į keletą užduotų klausimų atsakė trumpai. Dailė jam – labai priimtinas dalykas. Į ją pasinerti buvę sunku, nes tam reikia daug laiko. Buvo net kilę minčių mesti mokyklą, tačiau racionaliai pamąstęs nutarė – negalima, mat, buvo likę tik metai. Taigi, kad ir sunku buvo derinti baigiamųjų klasių gimnazijoje ir Meno skyriuje darbus, jis mokyklą baigė. Romas žada dailės neapleisti, rasti laiko šiam pomėgiui ir vėliau. Greta sūnaus daug laiko praleidžianti mama taip pat nedaugžodžiavo – nežiūrint visų rūpesčių, ji labai džiaugiasi sūnaus pasiekimais.

Jaunąjį dailininką sveikino klasės auklėtoja Regina Vaičiulienė. Ji sakė pažįstanti Romą kaip stiprų žmogų, optimistą, iš kurio galima mokytis ir mokytis. Mokytoja teigė, jog gyvenimo kokybę lemia vidinis nusiteikimas, jo dvasia, tad linkėjo savo auklėtiniui neprarasti stiprybės ir to nusiteikimo.

Kadangi popietė vyko bibliotekoje, neapsieita be literatūrinių herojų. Šį kartą į svečius atvyko Merė Popins (bibliotekininkė Dalia Galbuogienė). Be visų Merės fantazijų, be kvietimo prisipūsti „juoko dujų“ ir vasarą gerti arbatą ant lubų, gausiai į netradicinę pamoką susirinkę aštuntokai gavo šaunios vasaros, o Romas – gražių naujų darbų, gerų svajonių bei jų išsipildymo linkėjimus.

Gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė padėkojo mokytojai Danguolei už tai, kad ji pakvietė Romą į Meno skyrių, kur jis galėjo išreikšti save, o dabar pademonstruoti visiems savo darbus šioje daug kuo išskirtinėje parodoje. Direktorė įteikė abiturientui Neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimą, kuriame visi penki dalykai įvertinti tik aukščiausiais balais. Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė Romą apdovanojo padėka.

Romą Žukauską sveikino jo mokytoja, aštuntokai, bibliotekininkė Zita Deikutė, linkėjusi būtinai pasiekti užsibrėžtus tikslus, bei nepabūgęs prieiti kaunietis Algimantas, padrąsinęs vaikiną ir padovanojęs atminimui spalvotą žvakę.

Ir parodos atidarymo metu, ir po jo mokiniai bei mokytojai grožėjosi spalvingais įvairia technika atliktais darbais. Vieni patraukė spalvų deriniais, kiti – kruopštumu, treti – charakteriais. Kiekvienas rado tokį darbą, kuris jam mieliausias. Ir, tikriausiai, ne vienas pagalvojo, kad Romo atkaklumas ir siekiai verti pagarbos, kad iš jo gyvenimo išties galima daug ko mokytis.

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online