Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Tytuvėnų gimnazijos ir Telšių Germanto pagrindinės mokyklos mokytojų susitikimas Tytuvėnuose

Tytuvėnų gimnazijos ir Telšių Germanto pagrindinės mokyklos pedagogai susitiko jau antrą kartą. Telšiškių delegacija atvyko susipažinti su gimnazija ir jos darbuotojais bei pasidairyti Tytuvėnų regioninio parko teritorijoje.

Susitikimo pradžia vyko fizikos kabinete. Čia gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė pristatė mokyklą, jos darbuotojus, o pavaduotoja Vilija Volskienė – susitikimo programą. Vėsią vasaros dieną, po kelionės, svečiai pakviesti pasivaišinti kava ir arbata. Be to, abiejų mokyklų kolegos bendravo, aptarinėjo rūpimus profesinius klausimus, apsilankė įvairiuose kabinetuose, mokytojų kambaryje, aktų bei sporto salėse.

Apžiūrėję Tytuvėnų gimnaziją, svečiai su lydinčiais juos tytuvėniškiais pasuko regioninio parko lankytojų centro link. Juos sutiko ir ekskursiją pravedė parko direktorius Vytautas Stonys. Jis papasakojo apie lankytinas parko vietas, apie jų praeitį ir dabartį, kvietė apsilankyti jame ir individualiai. Ekskursantai užsuko ir į vis dar veikiančią Gedimino Beržinio paveikslų parodą. Po to visi patraukė į Tytuvėnų apžvalgos bokštą ant Kokmaniškės (Majako) kalno, kurio aukštis siekia 162,4 m virš jūros lygio. Užlipę į kalną bei įkopę į bokštą svečiai stebėjo įspūdingą Tytuvėnų apylinkių kraštovaizdį.

Grįžę į Tytuvėnus, Germanto pagrindinės mokyklos pedagogai ėjo į Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčią ir Tytuvėnų piligrimų centrą. Bažnyčioje ekskursiją vedė pats klebonas kun. Rimantas Žaromskis. Jis papasakojo apie statinius, jų paskirtį, pristatė parapijos veiklą. Iš bažnyčios pereita į vienuolyną. Jame laukė anglų kalbos mokytoja Genutė Karpinienė. Ji paporino apie vienuolyną, jame įsikūrusį Piligrimų centrą bei pristatė su mokiniais parengtą spalvinimo knygelę, skirtą Tytuvėnams. Sužvarbusius keliauninkus Piligrimų centro darbuotojas Virginijus Pikutis vaišino karštu sultiniu su bandelėmis.

Toliau kelias vedė į Tytuvėnų bendruomenės svetainę. Joje telšiškius pasitiko bendruomenės pirmininkė Irma Ridikienė. Ji pristatė ne tik dviejų šimtų metų senumo pastatą, bet ir papasakojo apie bendruomenės nuveiktus darbus bei diegiamas tradicijas. Po to visi nusileido į vėsų, bet įspūdingą rūsį. Vaišes jame paruošė tytuvėniškės pedagogės.

Priešpaskutinis kelionės objektas – Šiluva. Čia trumpai susipažinta su Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika, pereita per įspūdingais mažosios architektūros statiniais užpildytą aikštę ir apsilankyta Apsireiškimo koplyčioje.

Po gausios įvairių įspūdžių ekskursijos svečių autobusas pasuko į „Sedulą“. Papietavę, prie ežerų gyvenantys telšiškiai aplankė Bridvaišį. Nuo ežero pūtė žvarbus vėjas: noro panirti į ežero bangeles nekilo. Susitikimas baigėsi. Šiltai atsisveikinę, Germanto pedagogai ir direktorė Alma Mikienė prižadėjo, kad mokyklų bendravimas tęsis.

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online