Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Mokslo metų pradžios šventė

Tytuvėnų gimnazijoje rugsėjo 1-osios iškilmės paprastai prasideda pradinio ugdymo klasių skyriuje. Į jį renkasi abiturientai, jų tėveliai ir su pirmokais bei kitais pradinukais keliauja miestelio gatvėmis į centrą, kur Švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčioje dalyvauja šv. Mišiose. Taip iškilmingoje aplinkoje vyksta žengimas į naujus mokslo metus. Visa tai atsitiko ir šias metais.

Po šv. Mišių visi pasuko link gimnazijos. Joje mažiausiųjų ir vyriausiųjų mokinių bei jų mokytojų laukė likusi Tytuvėnų gimnazijos bendruomenės dalis. Jau tradicija tapo, kad šią šventę rengia trečiokai gimnazistai ir jų auklėtojos. Šiais naujais mokslo metais rugsėjo pirmąją iškilmingos eisenos dalyvius organizatoriai į mokyklą pakvietė per šoninius vartus. Šiuo takeliu dažniausiai suguža tie mokiniai, kurie atvažiuoja maršrutiniais autobusais.

Aikštėje šventę pradėjo mokyklos direktorė Irma Stankuvienė. Kelmės rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas visus susirinkusiuosius pasveikino su naujų darbų pradžia ir įteikė mažiausiems mokinukams Pirmokų pasus. Kadangi mokiniai ir mokytojai gražiai sutaria ir darniai dirba, kartu pasveikinti gimnazijos bendruomenės išėjo mokytojų atstovė Irma Ridikienė ir mokinių tarybos pirmininkė Donata Stoškutė. Savo žodį tarė Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė, o skyriaus mokinės Greta Zikaitė, Akvilė Alijošiūtė, Ema Šedytė bei Urtė Stonkutė šventę papuošė dainomis. Mokslo metų pradžios minėjimą baigė trečiokai gimnazistai ir jų auklėtojos Justina Zaleckienė ir Bronislava Buchienė. Pedagogės paaiškino, kodėl šią dieną į mokyklą ateiti abiturientai pakviesti netradiciniu būdu: buvo simboliškai parodyta, kad ne visada svajonės ir gyvenimo tikslai pasiekiami iš karto, tiesiausiu keliu. Keliai gali būti vingiuoti ir nelengvi. Mokytojos linkėjo, pasirenkant gyvenimo kelius, klausti savo širdžių ir nebijoti ieškoti pagalbos, taipogi ryžto ir kantrybės šiais mokslo metais.

Šventinė diena baigėsi susitikimais su auklėtojomis ir klasių valandėlėmis.

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online