Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Kelmės rajono Mockaičių pagrindinės mokyklos reorganizavimo prijungimo būdu prie Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijos sąlygų aprašas.


Tytuvėnų gimnazijos Meno skyrius sklebia papildomą priėmimą į muzikinio formalųjį švietimą papildančio ugdymo ilgalaikes programas >>>>


 

„Apsaugok mane“: saugumas keliuose – svarbiausia rudens pradžios pamoka

Aštuoniolika metų – tokią sukaktį šiemet švenčia viena didžiausių Lietuvoje saugaus eismo akcijų „Apsaugok mane“. Kaip ir kasmet jos iniciatorė bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su Kelmės rajono savivaldybe artėjant rudeniui kviečia visus eismo dalyvius keliuose būti itin budrius ir ypač saugoti vaikus, vėl sugrįžtančius į mokyklas.

Jau dabar savivaldybės darbuotojai prie mokyklų esančias perėjas ženklina ryškiu „Apsaugok mane“ ženklu, kurį atpažįsta dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų. Ramiau jaustis gali ir vaikų tėvai – „Lietuvos draudimas“ rugsėjo mėnesį kiekvienam moksleiviui dovanoja 5 tūkst. eurų draudimą nuo nelaimingų atsitikimų kelyje.  

Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo

Pasibaigus vasarai į gatves išrieda daugiau vairuotojų, o į mokyklas išskuba ir būriai moksleivių. Kol vaikai po atostogų sugrįš į ritmą ir prisimins saugaus eismo taisykles, akcijos iniciatorė bendrovė „Lietuvos draudimas“ ragina vairuotojus keliuose neskubėti ir rugsėjį vairuoti itin atidžiai.

„Jau aštuonioliktus metus kreipiamės į Lietuvos vairuotojus – mūsų visų dėmesingumas ir taisyklių laikymasis užtikrina, kad mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, pasieks mokyklą ar namus saugiai. Raginame ir visus tėvelius savo vaikams prieš naujus mokslo metus priminti elementarius, bet kartais gyvybiškai svarbius dalykus – kaip tinkamai pereiti perėją be šviesoforo, kodėl negalima eiti per gatvę degant geltonam šviesoforo signalui, kaip teisingai vestis dviratį per perėją. Tai gali padėti vaikui reikiamu metu priimti teisingą sprendimą“, – sako „Lietuvos draudimo“ Šiaulių skyriaus grupės vadovė Edita Kulpienė.

„Lietuvos draudimas“ suskaičiavo, kad 2016 metais šios akcijos metu visoje Lietuvoje nukentėjo 14 pėsčiųjų moksleivių, jiems ir jų tėvams išmokėta daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas

Nuo nelaimių nėra apsaugoti ir patys atsargiausieji. Tradiciškai „Lietuvos draudimas“ visus Lietuvos moksleivius visą rugsėjį nemokamai apdraus asmens draudimu. Jis galios visoje Lietuvoje ištisą parą, jei moksleivis, keliaudamas pėsčiomis, nukentėtų eismo įvykyje. Kiekvienam moksleiviui dovanojamo draudimo suma – 5 tūkst. eurų. „Norime, kad tėveliai, išleisdami savo vaikus į mokyklas, neturėtų papildomų rūpesčių ir galėtų jaustis ramūs. Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, o dėl to tėveliams nieko daryti nereikia. Svarbiausia, kad, nutikus nelaimei kelyje, jie žinotų, jog gali kreiptis į mus dėl patirtos žalos atlyginimo“, – sako „Lietuvos draudimo“ Šiaulių skyriaus grupės vadovė Edita Kulpienė.

Moksleivio, kuris keliaudamas pėsčiomis ar važiuodamas dviračiu šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, tėvai ar globėjai kviečiami apie tai iš karto pranešti „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828. Užregistravę įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau.

„Lietuvos draudimo“ inicijuojama akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų ir yra tapusi rudens tradicija. Skaičiuojama, kad šiemet Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiu akcijos ženklu bus paženklinta apie tūkstantis prie mokyklų esančių perėjų, o „Lietuvos draudimas“ iš viso apdraus daugiau kaip 300 tūkst. moksleivių. Akcijos metu planuojama imtis ir kitų saugaus eismo priemonių, kurios padės mažinti avaringumą Lietuvos keliuose.



 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online