Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Įsibėgėjus rudeniui, Tytuvėnų gimnazijos Turistų būrelis vyko į pėsčiųjų žygį. Jaunieji keliautojai žygiavo maršrutu Tytuvėnai – Plekaičiai – Gomertos ežeras – Debeikiai – Plekaičiai – Tytuvėnai.

 Tytuvėnų centre atidengtas paminklas dailininkei Sofijai Romerienei. Dailininkė tarsi atėjo savo vardo gatve, atsirėmė į tvorelę ir grožisi medžiuose skendinčia bažnyčia...

Tytuvėnų gimnazijos mokiniai paskutinę rugsėjo dieną dalyvavo „Tyrėjų naktyje“. Ją organizavo mokytoja Genutė Karpinienė. Įvairių klasių ugdytiniai vyko į Kauną bei Kauno rajono ornitologinį draustinį. Nepaisant prognozių, pasitaikė graži, gan saulėta ir šilta rudens diena.

Gimnazijoje vyko kalbų savaitė, skirta Europos kalbų dienai paminėti. Metodinės grupės posėdyje mokytojai pasiskirstė dienas, kaip ir ką veiks kartu su mokiniais.

Ant piliakalnio prie Bridvaišio ežero Tytuvėnų bendruomenė, gimnazija bei regioninio parko direkcija pakvietė susiburti Baltų vienybės dienos bei rudens lygiadienio proga. Tytuvėniškiai rinkosi šioje vietoje, kiti atlydėjo simbolinį Žaltį iš miestelio centro į paežerę. Šioje eisenoje susivienijo gimnazijos maironiečiai bei šauliai.

Tytuvėnų gimnazijos kūno kultūros mokytojas Aurelijus Banys suorganizavo mokiniams dviračių žygį rudenėjančiais keliais ir keleliais. Šis trijų parų projektas vadinosi „Legendiniais Žemaitijos piliakalniais“. Mokiniai ir juos lydintys mokytojai nuvažiavo 135 kilometrus, klausėsi paskaitų, vakarojo prie laužų, atliko įvairias užduotis, domėjosi Žemaitijos regiono geografiniu reljefu, mokėsi kurti stovyklavietę, ją prižiūrėti, žaidė ir linksminosi.

Tytuvėnų gimnazijoje rugsėjo 1-osios iškilmės paprastai prasideda pradinio ugdymo klasių skyriuje. Į jį renkasi abiturientai, jų tėveliai ir su pirmokais bei kitais pradinukais keliauja miestelio gatvėmis į centrą, kur Švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčioje dalyvauja šv. Mišiose. Taip iškilmingoje aplinkoje vyksta žengimas į naujus mokslo metus. Visa tai atsitiko ir šias metais.

Č. Gudausko nuotrauka

 



 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online