Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Legendiniais Žemaitijos piliakalniais

Tytuvėnų gimnazijos kūno kultūros mokytojas Aurelijus Banys suorganizavo mokiniams dviračių žygį rudenėjančiais keliais ir keleliais. Šis trijų parų projektas vadinosi „Legendiniais Žemaitijos piliakalniais“. Mokiniai ir juos lydintys mokytojai nuvažiavo 135 kilometrus, klausėsi paskaitų, vakarojo prie laužų, atliko įvairias užduotis, domėjosi Žemaitijos regiono geografiniu reljefu, mokėsi kurti stovyklavietę, ją prižiūrėti, žaidė ir linksminosi.

Pirmoji kelionės diena startavo gimnazijos kieme nuo dviračių techninės apžiūros bei įvairių instruktažų. Mokytojas Edikas Baranauskas priminė kelių eismo taisykles, sveikatos priežiūros specialistė Irmina Stonkienė mokė suteikti pirmąją medicinos pagalbą. Apie pietus visi išriedėjo į maršrutu Tytuvėnai – Kelmė – Kražiai – Kaltinėnai. Grupė aplankė Medžiokalnį ir vėliau įsikūrė prie Karklėnų ežero.

Po linksmo vakaro ir saldaus miego, nusiprausę, pasimankštinę pavalgę ir sutvarkę stovyklavimo vietą, visi patraukė toliau. Vyko per Kaltinėnus link Girgždutės piliakalnio, per Varnius į Moteraičio piliakalnį, vėliau pasuko į Užventį. Sustoję, aptarė kodėl žmonės privalo judėti, kalbėjosi apie Žemaitijos krašto tradicinius valgius, rengė lankstinuką anglų kalba, grožėjosi ne tik pačiais piliakalniais, bet ir visa spalvinga gamta, kalvomis bei pievomis. Visus stebino to krašto gausios galvijų bandos, vis dar besiganančios laukuose.

Trečia diena prasidėjo įprastai ir kelias visą 19 mokinių bei 6 mokytojų grupę kvietė namo. Tad apie pietus visi parriedėjo į Tytuvėnų gimnazijos kiemą. Gimnazijos mokinius į šią kelionę lydėjo, jų saugumu rūpinosi, kiekvienas savo dalyko paskaitas skaitė technologijų mokytojas Edikas Baranauskas, fizikos mokytojas Vaidotas Špokauskas, geografijos mokytoja Rosita Marcinkienė, anglų kalbos mokytoja Lina Majauskienė, technologijų mokytoja Vida Mozerienė bei pats projekto vadovas Aurelijus Banys.

Mokiniai ilgai dalinosi įspūdžiais, aptarinėjo nuotraukas, prisiminė įspūdingą edukacinę ekskursiją Varnių regioniniame parke, bandymus ieškoti gintarų Lūksto ežere, apkalbėjo karves ir veršiukus, kurių daug matė kelyje nuo Kražių iki Varnių, gražią aplinką Užventyje. Jau dabar visi svajoja apie kitus tokius turistinius žygius


 

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online