Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Tyrėjų naktis“

Tytuvėnų gimnazijos mokiniai paskutinę rugsėjo dieną dalyvavo „Tyrėjų naktyje“. Ją organizavo mokytoja Genutė Karpinienė. Įvairių klasių ugdytiniai vyko į Kauną bei Kauno rajono ornitologinį draustinį. Nepaisant prognozių, pasitaikė graži, gan saulėta ir šilta rudens diena.

Pirmasis punktas, kurį moksleiviai ir jų mokytojos aplankė – buvusi Veterinarijos akademija, dabar besivadinanti Lietuvos sveikatos mokslų universitetu. Čia jaunuosius tyrėjus darbuotojai pasitiko muziejuje, papasakojo apie universitetą, pristatė specialybes, kurioms ruošiamasi šioje įstaigoje. Tytuvėniškiai sprendė testą, sužinojo ir atsakymus į klausimus. Po susitikimo pasivaikščiojo po universiteto teritoriją. Joje ne tik studijų, bet ir praktikos vietos, laboratorijos, o visai greta – studentų bendrabučiai.

Antroji vieta, kuriai skirta daugiausiai laiko, – Aleksandro Stulginskio universitetas. Čia irgi mini miestelis, be mokslams skirtų korpusų, stovi studentų bendrabučiai, o greta – autobusų stotelės, jei miestelio gyventojai turi noro aplankyti Kauną. ASU ruošia daug specialistų biomedicinos, socialinių bei technologijos mokslų srityse, turi daug jaukių ir spalvingų auditorijų, inovatyvių mokslo laboratorijų, vietų sportuoti.

Tytuvėniškiai dalyvavo net penkiose programose: „Mikrodumbliai: auginimas ir panaudojimas“, „Augalinės ląstelės nuotykiai“, „Kaip formuojasi upės?“, „Kaip apskaičiuoti laimę?“ bei stebėjo gerves ir kitus paukščius Novaraistyje. Pastaroji programa tarsi pristatė miškininkus ir vyko jau sutemus. Renginiai baigėsi pasitraukus tolėliau nuo stebimų paukščių, prie laužo. Šioje vietoje susitiko bent kelios mokyklos, atsakinėjo į klausimus, vaišinosi keptomis lauže dešrelėmis, arbata. Tytuvėnų gimnazijos mokiniai susišlavė nemažai prizų, nes buvo atidūs, klausėsi ornitologų bei Šakių urėdijos darbuotojų pasakojimų. Sudainavę porą dainų, padėkoję „Tyrėjų nakties“ organizatoriams, Tytuvėnų gimnazijos mokiniai ir mokytojos išvyko namo.

Kadangi šioje dienoje-naktyje dalyvavo nemažai ir jaunesniųjų klasių moksleivių, tikėtina, kad jie norės vykti į tokius renginius ir kitais mokslo metais. Kiek iš trisdešimties tytuvėniškių, dalyvavusių išvykoje, pasirinks šių universitetų programas, spėti sunku, tačiau sužinoti, pamatyti, patirti visada yra naudinga.

 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online