Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Paminklas dailininkei S. Romerienei atminti

Tytuvėnų centre atidengtas paminklas dailininkei Sofijai Romerienei. Dailininkė tarsi atėjo savo vardo gatve, atsirėmė į tvorelę ir grožisi medžiuose skendinčia bažnyčia...

Sofija Dembovskytė-Romerienė gimė 1885 metais, tapybos mokėsi Miunchene, Krokuvoje, Paryžiuje. Buvo ištekėjusi už Tytuvėnų dvaro valdytojo Eugenijaus Romerio. Gyvendama Tytuvėnuose, daug tapė, raižė, 1926, 1928 ir 1936 metais surengė kūrybos parodas. Dailininkė yra įamžinusi Tytuvėnų dvarą, parką, miestą, bažnyčią, žmones. Kūrė akvarele, pastele, aliejiniais dažais, raižė. Paminklą jai sukūrė šiaulietis skulptorius Gintautas Lukošaitis.

Šventė prasidėjo bažnyčioje šv. Mišiomis, po jų sekė trumpas monospektaklis (atliko buvusi gimnazijos mokinė Andrėja Gričiutė). Vėliau veiksmas vyko aikštėje. Čia aktyviai dalyvavo Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus mokiniai ir jų mokytojai. Jie pagražino oficialiąją paminklo atidengimo ceremoniją. Tarp susirinkusiųjų į šv. Mišias bei ceremoniją buvo gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė ir keletas mokytojų.

 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online