Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Renginys „Netradicinė pamoka“ penktų klasių mokiniams ir jų tėveliams

Kiekvieni nauji mokslo metai yra iššūkis: ir vaikams, ir jų tėveliams. Ypač tai aktualu penktokams, todėl rugsėjo mėnuo gimnazijoje skiriamas jų adaptacijai. Mokiniai susipažįsta su gimnazija, išmoksta naudotis pamokų tvarkaraščiu, susirasti reikiamą kabinetą. Nauja penktokams yra ir tai, kad kiekvieną dalyką moko vis kitas mokytojas. Auklėtojas tampa svarbiu žmogumi gimnazijoje, kuris visada šalia, gali padėti ar patarti. O namuose laukia tėveliai, kurie tiki ir tikisi savo vaiko sėkmės.

Spalio 25 dieną Tytuvėnų gimnazijoje vyko „Netradicinė pamoka“, kurioje penktokai ir jų tėveliai mokėsi kartu. Šios pamokos tikslas buvo suteikti galimybę pabūti kartu tėvams ir vaikams, kartu atlikti užduotis, pasimokyti vieniems iš kitų, pabendrauti su dėstančiais mokytojais, pastebėti, kaip vaikas elgiasi darbinėje aplinkoje.

Pamoka vyko stotelių metodu. Užduotis kiekvienoje stotelėje paruošė su penktokais dirbantys mokytojai, socialinė pedagogė ir psichologė. Komandą sudarė vaikai ir jų tėveliai. Per pusantros valandos komandos turėjo aplankyti vienuolika stotelių, kur teko ir tekstą sudėlioti, ir prisiminti anglų kalbą, paskaičiuoti, pasinaudoti kompiuteriu, pasportuoti, prisiminti miško gėrybes, bei elgesio gaisro metu taisykles. Teko ir stalą paserviruoti, užrišti vyrišką kaklaraištį bei prisiminti etiketo reikalavimus. O koks gyvenimas be muzikos? Komandos linksmai ir garsiai šėlo muzikinėje ,,Žvirblių puotoje“. Pastabumą buvo galima pasitikrinti dėliojant paveikslą – dėlionę. Nedažnai tenka išbandyti save ekstremaliose situacijose. Tokia galimybė buvo atliekant ,,Persikėlimo per upę“ užduotį. O pabaigai galima buvo pasidžiaugti penktokų darbelių paroda.

Visoms komandoms užduotis pavyko sėkmingai įveikti. Pavaduotoja V. Volskienė pasidžiaugė tėvelių ir mokinių aktyvumu. Ačiū tėveliams, kurie dalyvavo netradicinėje pamokoje. Tikimės, kad ir ateityje jie įsijungs į gimnazijos gyvenimą.

Psichologė R. Pažerauskienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online