Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Popietė bibliotekoje

Tytuvėnų bibliotekos vaikų skyriaus bibliotekininkė Dalia Galbuogienė su jaunosiomis ilgalaikėmis skaitytojomis, gimnazijos septintokėmis Nikita Vainauskaite bei Ugne Papartyte surengė popietę „Draugystė nutiesia tiltus“. Joje dalyvavo geriausi bibliotekos draugai – vaikai ir suaugusieji.

Ugnė, kuri bibliotekos duris varsto nuo antros klasės, parengė ir popietėje pristatė skaidres apie bibliotekos veiklą bei partnerius. Nuotraukose visi išvydo renginių, kurie vyko ne tik bibliotekoje, bet ir gimnazijoje, seniūnijoje, regioninio parko direkcijoje, vaikų lopšelyje-darželyje, bažnyčioje, akimirkas. Susirinkę vaikai nuotraukose atpažino draugus ir save. Darbas, pasak Ugnės, bibliotekoje verda: vieni ateina pabendrauti ar prie kompiuterio, kiti dalyvauja renginiuose, keičiasi knygas, puošia biblioteką ar kitaip leidžia laiką. Nikita pasakojo, kad už vasaros skaitymus mažieji knygų mylėtojai buvo apdovanoti spektakliu, kurio žiūrėti vyks į Kelmę.

Kaip sakė Dalia Galbuogienė, jos tikslas renginyje – arčiau supažindinti vaikus ir tuos suaugusiuosius, su kuriais biblioteka bendradarbiauja. Ji pristatė vyriausias pagalbininkes, „Raskilos“ klubo moteris. Raskilietės mažiesiems skaitytojams pasirodė pasidabinusios puošnia apranga, padainavo keletą savo repertuaro dainų. Bibliotekininkė priminė, kad partnerių tarpe yra ir Tytuvėnų kultūros centras, Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos, Pagryžuvio ir Šedbarų padalinių darbuotojai. Anot Dalios, pagarbos nusipelno ir mokytojai bei auklėtojai, kurie daug dėmesio skiria knygai, skaitymui, lydi savo ugdytinius į bibliotekos renginius ar juos inicijuoja ir padeda surengti. Už aktualų ir kūrybišką pilietinės akcijos „Mano nuveikti darbai bibliotekoje“, skirtos Bibliotekų metams, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Algirdas Sakevičius Padėkos raštais apdovanojo kūrybinio projekto „Vienu ritmu“ iniciatorę, ketvirtokų mokytoją Editą Maziukienę, vaikų lopšelio-darželio auklėtojas Rimą Šivickienę ir Saliutę Aleksandravičienę, mokytojas Danguolę Žukauskienę, Vilmą Meškauskienę bei šių eilučių autorę.

Šventėje dainavo ir aktyvieji ketvirtokai, koncertavo muzikuojantis kolektyvas iš Šaltenių „Lendrė“. Jo vadovė Ramunė Railienė irgi darbuojasi bibliotekoje. Nuoširdžiai vaikais ir renginiu džiaugėsi Elytė Račienė, kuri vaikų skyriuje išdirbo keturiolika metų. Ji teigė, kad knygos, kuri pasakoja ne tik apie senovę, dabartį, fantazuoja apie ateitį, nenurungs jokios technologijos. Buvusi bibliotekininkė linkėjo vaikams kurti ir saugoti vieną gražiausių draugysčių – draugystę su knyga.

Renginiui baigiantis visi sustojo bendrai nuotraukai, tačiau joje trūksta daugelio jaunųjų bibliotekos bičiulių – jie aktyvūs ne tik bibliotekoje, tad truputį anksčiau išbėgo ruoštis Meno skyriaus jubiliejaus šventei.

Bronislava Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 14 svečius online