Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Gimnazistai suolus iškeitė į mokslininko darbą

Gruodžio 8 ir 13 dienomis Tytuvėnų gimnazijos II – IV gimnazinių klasių mokiniai lankėsi Šiaulių ir Klaipėdos universitetuose.

Gruodžio 8 d. Šiaulių universitete vyko mokslo festivalis „Mokslo atradimai ateities inovatoriams“. Mūsų gimnazijos mokiniai lankėsi „Aplinkosaugos“ ir „Mikrobiologijos“ užsiėmimuose. Užsiėmimų metu jaunieji mokslininkai susipažino su dirvožemio sudėtimi ir rūšimis. Naudodamiesi naujausiomis technologijomis tyrė dirvožemio parametrus, apžiūrinėjo vėžio ląsteles, kirmėles, kaulų sandarą ir puikiai praleido laiką bendraudami su dėstytojais.

Gruodžio 13 d. gimnazistai keliavo į Klaipėdos universitetą, kuriame aplankė laboratorijas, susipažino su tyrimų centru ir naujausia įranga. Apsilankė gamtos muziejuje, kuriame susipažino su paslaptingu ir dažnai nepastebimu paukščių gyvenimu. Vyko į KU botanikos sodą, kur suintriguoti direktorės A. Klimienės pasakojimo apžiūrėjo augalų kolekcija ir susipažino su botanikos sodo veikla ir paskirtimi.

Išvykos ne tik paskatino domėtis gamtos mokslais, bet ir leido nors akimirkai pasijusti tikrais mokslininkais, susipažinti su universitetų siūlomomis studijų programomis ir ugdyti socialines ir profesines kompetencijas.

Chemijos mokytoja Justina Zaleckienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online