Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Advento šventė - Padėkos diena

Tytuvėnų gimnazijoje vyko devintoji Advento šventė - Padėkos diena. Šiais metais tai buvo „Metų Sąmoningumas“. Šventę organizuoja dorinio ugdymo mokytojos. Jos veda integruotas etikos-tikybos pamokas, kuriose nuodugniai nagrinėja Padėkos dienos temą. Po tokio pasirengimo mokiniai renka labiausiai ta savybe pasižyminčius bendramokslius. Tokių visose klasėse atrenkama bent po du.

Šventės dieną į gimnazijos aktų salę rinkosi mokiniai kartu su savo mamytėmis ir tėveliais. Svečių buvo gausu. Tarp jų ir buvusi gimnazijos abiturientė Dovilė Stoškutė, Tytuvėnų seniūnijos seniūno pavaduotoja Lina Lukošienė, Tytuvėnų regioninio parko kultūrologė Agnė Buchaitė. Gaila, bet gimnazija šį kartą nesulaukė pagrindinių prizų steigėjo Tytuvėnų klebono.

Padėkos dieną puikių savybių turintiems mokiniams ir jų tėveliams ruošė didelis Tytuvėnų gimnazijos bendruomenės būrys. Meno skyrius rengė muzikinius numerius, dailės mokytoja D. Žukauskienė su mokiniais dabino sceną, technologijų mokytojai V. Mozerienė ir E. Baranauskas puošė mokyklą ir švedišką stalą, maironiečiai (vadovė A. Ševeliovaitė) skaitė literatūrinius intarpus bei vedė renginį. Buvusi abiturientė Dovilė savo kalboje pristatė, kas yra sąmoningumas ir kaip jis reiškiasi. Po to prasidėjo apdovanojimo ceremonija, kurią perpynė šventinio, adventiško koncerto gijos.

Geriausiais skelbtoje srityje pripažinti trečiokai gimnazistai Donata Stoškutė ir Tomas Strumila bei Ugnė Mozerytė (Igb). Pirmieji apdovanoti klebono prizais, o Ugnė gavo gimnazijos direktorės dovaną. Tytuvėnų seniūnija paguodos prizą įteikė nedaug atsilikusiai Deimantei Važinskytei (8b), o Tytuvėnų regioninis parkas apdovanojo Gedą Lukoševičių (8b) už pavyzdingą elgesį gamtoje ir su gamta. Kitiems šventės dalyviams, klasėse surinkusiems daugiausiai balsų, įteiktos padėkos, visiems tėveliams – po suvenyrinę eglutę.

Bronislava Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online