Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Gimnazijoje lankėsi 59 laidos abiturientė

Gimnazijoje lankėsi 59 laidos abiturientė Evelina Šimkutė. Papasakoti apie savo specialybę bei kelią, jos siekiant, Eveliną (trečiokų gimnazistų vardu) pakvietė mokytoja Justina Zaleckienė.

Pirmiausiai Evelina papasakojo apie tai, kad VU studijavo bibliotekininkystę kone vien dėl to, jog norėjo mokytis Vilniaus universitete. Baigusi jį, dirbo reklamos srityje, tačiau nelabai šis užsiėmimas patiko, tad nutarė pakeisti. Baigė dar vienus mokslus ir tapo stiuardese.

Pirmiausiai Evelina pristatė, kokie yra reikalavimai, norint tapti stiuardu ar stiuardese. Juo gali tapti pilnametis, anglų kalbą puikiai mokantis, nepriekaištingos sveikatos, geros išvaizdos, komunikabilus, punktualus, kantrus, mokantis plaukti ir dar nemažai kriterijų atitinkantis žmogus. Dar buvusi Tytuvėnų gimnazijos abiturientė papasakojo, kokios pagrindinės pareigos: užtikrinti keleivių saugumą, pasirūpinti jų savijauta, esant reikalui suteikti pirmąją pagalbą. Be to, orlaivių palydovai mokomi, kaip elgtis ekstremaliose situacijose.

Be abejo, nemažai dėmesio jaunoji stiuardesė skyrė ir laisvalaikiui, kurį leidžia įvairiose pasaulio šalyse, priklausomai nuo kontrakto vietos: tai gali būti šaltesnieji Europos kraštai, Afrika ar Maldyvų salos. Vieni iš reisų yra ramūs ir trumpi, kiti gali būti labai pavojingi ir ilgi. Komandiruočių metu palydovai neretai mokosi vietinių kalbų, nes kalbų mokėjimas visada yra privalumas.

Iliustruotas Evelinos pasakojimas neprailgo. Tokiu būdu susipažinta su nekasdieniška specialybe, iš pirmų lūpų išgirsta gyvenimiška darbo pasirinkimo istorija. Na, o baigiantis šiam susitikimui, trečiokai gimnazistai įteikė abiturientams „skrydžio bilietus“ – kvietimus į po dviejų mėnesių vyksiančią Šimtadienio šventę.

Bronislava Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online