Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Amatų ir profesijų diena

Vasario 6 dieną 5-8 klasių mokiniai dalyvavo ugdymo proceso dienoje. Mokiniams buvo sudarytos sąlygos ugdytis karjeros kompetencijas, būtinas sėkmingai renkantis mokymosi kryptį ar darbinę veiklą, ir galimybė susipažindinti su Lietuvai būdingais tradiciniais amatais. 

Nuo ryto gimnazijos aktų salėje 5 klasės mokiniai kartu su mokytojomis A. Urbonaite, L. Majauskiene pristatė projektą „Gamink sveikai – gyvenk ilgai“.

6a, 6b ir 7 klasių mokiniai pasidalijo išvykos į gyvulinkystės parodą akimirkomis.

Paskaitą apie paukščių globą „Paukščiai žiemą“ skaitė Tytuvėnų regioninio parko ekologė D. Pranckūnienė, o apie miškininko profesiją pasakojo Tytuvėnų miškų urėdijos miškininkas J. Klimas. Vėliau komisija ir moksleiviai galėjo apžiūrėti Tytuvėnų gimnazijos I aukšte surengtą lesyklėlių parodą.

7, 8a, 8b klasių mokiniai su mokytojomis A. Urbonaite, G. Karpiniene, Z. Mačiulaitiene, J. Padskočimiene vyko į profesinio veiklinimo išvyką. Šiauliuose aplankė „Putokšnio“, „Baltik vairo“ įmones, lankėsi Šiaulių dramos teatre ir susipažino su ten dirbančiųjų profesijomis.

Mokiniams, kurie nevažiavo į Šiaulius, vyko pokalbis apie profesijas ir susitikimas su kaukių drožėju P. Zakaru.

6b klasės mokiniai su auklėtoja I. Ridikiene apsilankė Tytuvėnų geležinkelio stotyje, o grįžę bendruomenės namelyje su konditere J. Rimšiene prisikepė daug skanėstų.

6a klasės mokinių ir auklėtojos B. Daubaraitės diena prabėgo Budraičių Trijų kartų namuose. Ten vyko praktiniai užsiėmimai molio dirbtuvėlėse.

5a klasės mokiniams kūrybiškumo užsiėmimus vedė psichologė R. Pažerauskienė ir socialinė pedagogė L. Gečienė, o praktiniuose užsiėmimuose su technologijų mokytojais V. Mozeriene ir E. Baranausku kūrė atvirukus ir iš medžio gamino padėklus.

5b klasės mokiniai su klasės auklėtoja R. Vaičiuliene diskutavo apie tėvelių profesijas, piešė piešinius tema „Kuo norėčiau būti“, o su dailės mokytoja D. Žukauskiene gamino Užgavėnių kaukes.

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online