Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Skrydis į Las Šimtavesą“

Vasaris – tradicinių Šimtadienių mėnuo. Dar lapkritį Tytuvėnų gimnazijos trečiokai gimnazistai abiturientams ir jų auklėtojoms įteikė „skrydžio“ bilietus. Tad pagrindinę temą vyriausi gimnazistai žinojo seniai.

Penktadienį nuo ryto mokyklos koridoriuose ir salėje knibždėjo būreliai trečiokų. Paskutinę dieną, kai gimnazijoje nebuvo abiturientų, jie puošė ir ruošė įėjimą, patikros punktą, koridorius bei laiptus, kad visi „skrydžio“ keleiviai bei Šimtadienio svečiai lengvai rastų „laukimo salę“ ir „lėktuvą“.

Pirmiausiai „skrydžio“ dalyviai turėjo pereiti patikros punktą. Vieniems sekėsi gerai, kitiems teko nusisegti laikrodžius, nusivilkti švarkus ar išsiverti auskarus. Patikros punkto „pypsiukas“ veikė kaip tikras... Patikrinti „keleiviai“ susėdo į lėktuvą, išklausė „Tytuvėnų oro linijų“ direktorės Irmos Stankuvienės linkėjimus, pasirengė kelionei ir „pakilo“...

Pagrindinė Šimtadienio dalis – „skrydis“. Jo metu pirmiausiai per organizatorių sukurtus filmukus susipažinta su abiturientais, klausytasi dainų, stebėti šokiai. Viskas vyko puikiai iki to momento, kai stiuardesė Donata pastebėjo, jog dingo pilotas-kapitonas Kristupas. Tada iš piloto kabinos pasigirdo „užpuolikų“ vado balsas. Ir prasidėjo... Pagrindinė sąlyga, kad „lėktuvas“ saugiai „nuskristų“ į „Las Šimtavesą“ – atlikti tas užduotis, kurias nurodys „užgrobėjų“ agentai Rugilė ir Tomas. Reikėjo spėti minkles, o neatspėjus, sakyti komplimentus auklėtojoms, gražiai ir taupant vietą ant vis mažėjančio laikraščio pašokti, apsivilkti-nusivilkti švarką, išbandyti greitį ir miklumą. Auklėtojos buvo priverstos ne tik išsakyti palinkėjimus ugdytiniams, bet ir miksuotuose portretuose atpažinti juos.

Kai visos užduotys buvo atliktos, agentai visiems „skrydžio“ dalyviams atidavė iš piloto paimtus „Kelionės pasus“, grąžino į darbo vietą patį Kristupą ir nežinomais būdais pasišalino iš „lėktuvo“. Pilotas saugiai baigė „skrydį“ ir „lėktuvą“ nutupdė „Las Šimtavese“. Čia nuskambėjo tradicinės abiturientų ir Šimtadienio rengėjų dainos, apsikeista tortais ir gražiais žodžiais. „Tytuvėnų oro linijų“ komanda, palinkėjusi sėkmingo laiko iki egzaminų, išskrido. Jie žadėjo sugrįžti po 100 dienų ir abiturientus parskraidinti į Paskutinio skambučio šventę.

Šimtadienį organizavo darni IIIga ir IIIgb klasių komanda. Visu šventės vaizdu rūpinosi, savo ir bendrus puošybos planus įgyvendino trečiokė-dizainerė Gabrielė Lanzbergaitė. Scenarijų, pasitardama su komanda, parengė Donata Stoškutė. Ji, drauge su Kristupu Jarošiumi, Rugile Antanavičiūte, Tomu Strumila bei Aivaru Vyšniausku, vedė renginį. Techninis-kompiuterinis darbas repeticijų ir „skrydžio“ metu teko Taurui Každailiui. Filmukus montavo Eva Adomavičiūtė. Ji bei Dainora Budzinauskaitė ir Karolina Pavlovaitė piešė draugiškus abiturientų šaržus pusatestačiams. Daug prie „Kelionės pasų“, į kuriuos buvo įmontuoti ir pusatestačiai, gamybos prisidėjo Karolina Mockutė. Visų ir neišvardinsi. Trečiokai gimnazistai dirbo draugiškai, kiekvienas pagal savo jėgas ir galimybes.

Be to, sumanymus įgyvendinti padėjo muzikos mokytojai Rita Čekanauskienė, Rimas Levickas ir Gintautas Astašauskas, dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė, technologijų mokytojas Edikas Baranauskas bei choreografė Henrika Barkauskienė. Šia darnia mokinių ir suaugusiųjų komanda bei pavykusiu renginiu džiaugiasi trečiokų gimnazistų auklėtojos Justina Zaleckienė ir šių eilučių autorė.

Bronislava Buchienė


 
Dabar lankosi
Mes turime 4 svečius online