Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Legendos nemiršta“

Praėjusį penktadienį, kovo 31 d.,  į Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijoje vykusį dešimtą – jubiliejinį angliškų dainų konkursą susirinko mokiniai ir mokytojai iš 11 rajono mokyklų. Šių metų renginio tema – „Legendos nemiršta“, todėl ir skambėjo pačios geriausios visų laikų dainos. Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodį visiems susirinkusiesiems tarė Kelmės rajono savivaldybės švietimo, sporto ir kultūros skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas, taip pat JAV ambasados Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Heather Steil ir to paties skyriaus diplomatė Miglė Grigienė.

Kaip ir kiekvienais metais šis konkursas sulaukė daug dėmesio. Dalyviai savo originalumu, atlikimo lygiu siekė nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir komisiją, kurią šiais metais sudarė Kelmės rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Venckienė, Kelmės rajono savivaldybės kraštotvarkos, paveldosaugos ir statybos skyriaus vyr. specialistas Vilmantas Kizis, Kelmės Algirdo Lipeikos meno mokyklos muzikos mokytoja Violeta Ričkienė, Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos anglų kalbos mokytoja Živilė Sodaitienė, JAV ambasados Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Heather Steil ir to paties skyriaus diplomatė Miglė Grigienė bei muzikinių projektų „Muzikinė kaukė“, „Lietuvos balsas“ dalyvė ir puiki atlikėja Karolina Juškaitė.

Konkursas prasidėjo nuo prisiminimų – trumpo video apie angliškų dainų konkurso istoriją. Buvo akivaizdu, kad pirmieji konkursai negalėtų konkuruoti su dabartiniais. Bet gal ir nereikia, nes susidomėjimas konkursu augo kiekvienais metais, tuo pačiu tobulėjo ir atlikėjai, ir jų mokytojai. Tai ir yra pati didžiausia padėka renginio organizatoriams.

Šiais metais 5-8 klasių mokinių grupėje pirmąją vietą iškovojo Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos aštuntokė Eglė Baltrušaitytė, atlikusi Whitney Houston dainą „I Have Nothing“. Antra vieta džiaugėsi Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos septintokai, padainavę gerai žinomą dainą „Dilemma“. Tytuvėnų gimnazijos aštuntokai, pritariant gyvai muzikai, atliko Ray Charles dainą „Hit the Road Jack“ ir užėmė trečią vietą.

Antroje amžiaus grupėje pirmą vietą iškovojo Tytuvėnų gimnazijos abiturientai, kurie visus klausytojus sužavėjo John Lenon daina „Imagine“. Puikia nuotaika užkrėtė Pakražančio gimnazijos mokiniai, kurie atliko dainą „Let‘s twist again“. Jiems atiteko antroji vieta. Ypatingu balsu ir artistiškumu išsiskyrė Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos mokinys Tomas Brazlauskas, atlikęs Frank Sinatra dainą „Love“. Komisijos sprendimu, jo pasirodymas buvo vertas garbingos trečios vietos.

Diplomais ir atminimo dovanomis, kurias įsteigė Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyrius, buvo apdovanoti I – III vietų laimėtojai. Neliko nuskriausti ir žemesnes vietas užėmę mokiniai – jiems buvo įteikti Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, Tytuvėnų klebono R. Žaromskio ir Tytuvėnų gimnazijos specialieji prizai. Konkurso dalyvius ruošusiems anglų kalbos ir muzikos mokytojams buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės – Tytuvėnų gimnazijos mokinių kepti keksiukai.

Renginio pabaigoje visi konkurso dalyviai, svečiai ir žiūrovai kartu atliko Michael Jackson dainą „We are the World“ ir susibūrė bendrai nuotraukai. Gera nuotaika ir šilti prisiminimai apie renginį išliks ilgam.

Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijos anglų kalbos mokytoja Genutė Karpinienė

Bronislavos Buchienės nuotraukos

 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online