Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Vokiečių kalbos šventė

Balandžio 28 d. Kelmės „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje vyko tradicinė rajoninė 17-oji vokiečių kalbos šventė.

Šventėje dalyvavo aštuonių Kelmės rajono mokyklų mokiniai, vokiečių kalbos mokytojai ir svečiai ne tik iš Kelmės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, bet ir iš Vokietijos. Jau tapo tradicija, kad šventėje dalyvauja Kelmės miesto partneriai iš Wartburgo apskrities bei Lieneno mietelio, Vokietijos ambasados Vilniuje atstovai – vokiečių kalbos koordinatorius Lietuvoje Michael Brehm ir ambasados kultūros skyriaus vadovė Milena Dech, Kelmės miesto garbės pilietis ir šventės rėmėjas baronas Wolfgang von Stetten, Erfurto paramos fondo „Vaikai Lietuvoje“ tarybos pirmininkas Andreas Malur, Aschaffenburgo paramos fondo „Jaunimas su ateitimi“ tarybos pirmininkas Wolfgang Garthe su žmona ir Vilniaus Goethe's instituto kalbos skyriaus vadovė Nijolia Buinovskaja. Šventės metu visos dalyvaujančios mokyklos pristatė koncertinę programą, kurią šiais metais vertino 7 garbingų svečių iš Vokietijos komisija.

Vokiečių kalbos konferencija „Mano pasaulis“. Po pietų, pasibaigus vokiečių kalbos šventei, mokykloje vyko pirmoji rajoninė vokiečių kalbos konferencija "Meine Welt" (Mano pasaulis). Konferencijos metu Kelmės rajono mokyklų mokiniai pristatė net 20 pranešimų vokiečių kalba. Tytuvėnų gimnazijai konferencijoje atstovavo: R. Krencius IIgb (mokyt. R. Gudauskas) ir 8a klasės mokiniai D. Krencius ir T. Paulauskas (mokyt. Asta Urbonaitė)

Pasibaigus konferencijai visi mokiniai už skaitytus pranešimus gavo konferencijos dalyvio pažymėjimus ir piniginius prizus.

Sveikiname!!! 8a klasės mokinį Džiugą Krencių, išlaikiusį tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą „Fit in Deutsch A1“. Balandžio 28 d. rajoninės vokiečių kalbos šventės metu šiems mokiniams egzamino sertifikatus įteikė Vilniaus Goethe‘s instituto kalbos skyriaus vadovė Nijolia Buinovskaja.

Vokiečių kalbos mokytoja Asta Urbonaitė

 
Dabar lankosi
Mes turime 8 svečius online