Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Respublikinis mokinių muzikos festivalis „Dainuoju gimtiesiems šilams“

Tytuvėnų gimnazijoje keturioliktą kartą vyko respublikinis mokinių muzikos festivalis „Dainuoju gimtiesiems šilams“, skirtas dainininko Edmundo Damaševičiaus atminimui. Jame dalyvavo devyniasdešimt įvairaus amžiaus dainininkų iš keturių rajonų: Akmenės, Mažeikių, Šiaulių ir Kelmės. Gausiausiai atstovautas mūsų rajonas.

Vienas iš šio konkurso reikalavimų – dainos lietuvių kalba bei, pageidautina, mūsų šalies autorių. Dalyvius sveikino ir pasirodymus stebėjo rajono meras Vaclovas Andrulis, Tytuvėnų parapijos klebonas Rimantas Žaromskis, LR Seimo nario Juozo Rimkaus padėjėja Janina Skeberdienė, dainininko Damaševičiaus dukra Renata, gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė, pavaduotoja Vilija Volskienė, o vertino garbinga komisija. Jos pirmininkė Sonata Venckienė, Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja. Komisijoje taip pat dirbo Dalia Miklovienė, rajono savivaldybės administracijos Bendrojo priėmimo skyriaus vedėja, Kelmės kultūros centro meno kolektyvų vadovė, dainininkė, asociacijos „Muzikos galia“ direktorė Diana Tiškovaitė, tarptautinių konkursų laureatai, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos studentai, Gabrielė Skromanaitė ir Martynas Žukauskas. Šie dainininkai ir pradėjo festivalio koncertą. Jį vedė aštuntokai Eva Zakaraitė ir Ridas Katkauskis bei gimnazistai Donata Stoškutė ir Paulius Buivydas.

Trijose atlikėjų grupėse buvo išrinkti laureatai ir prizininkai. Jauniausiųjų grupėje laimėjo septynerių metų atlikėja iš Šiaulių Dainų progimnazijos Urtė Jackūnaitė (vadovė Gitana Norvaišienė). Mergaitė patraukė savo artistiškumu. Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus vokalinis mergaičių ansamblis (vadovė Nijolė Astašauskienė) tapo nugalėtoju viduriniojo amžiaus ansamblių grupėje. Vyresniųjų tarpe išskirti trys laureatai. Tai merginų duetas iš Pakražančio gimnazijos (vadovė Viktorija Jagaudienė), Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos merginų ansamblis (vadovė Vilma Ušinskienė) bei solistė iš Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos Airida Karnišauskaitė (vadovė Vaiva Malinauskaitė, gitara solistei akompanavo Vykintė Macijauskaitė). Pakražantiškėms Seimo nario dovaną įteikė Janina Skeberdienė. Moteris palinkėjo rengėjams ir dalyviams į festivalio repertuarą įtraukti ir Edmundo Damaševičiaus dainų.

Festivalio diena prabėgo greitai. Jaunieji dainininkai išsivežė gausias rėmėjų dovanas bei gerus įspūdžius, žiūrovai įsiminė patikusius atlikėjus, na, o šeimininkai po dviejų metų vėl kvies į jau penkioliktąjį, tradiciniu seniai tapusį, pavasarinį dainorėlių suvažiavimą.

Bronislava Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online