Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Septintokai ir mada

Netradicinės pamokos sumanymas kilo Tytuvėnų miesto bibliotekos vaikų skyriaus bibliotekininkei Daliai Galbuogienei. Gimnazijos dorinio ugdymo (etikos) mokytoja mielai priėmė pasiūlymą ir įvyko pamoka „Stilingo moksleiviško įvaizdžio idėjos“. Kas gi paskatino bibliotekininkę šiai veiklai?

Kartais atsitinka taip, kad dalis paauglių apie savo pomėgius pasipasakoja už mokyklos ribų, kad ir bibliotekoje. Taip ir šįkart – septintokas Lukas Tučkus savo pomėgį kolekcionuoti kaklaraiščius pademonstravo tiesiogiai, surengė jų parodą. Tad pamoka tapo savotišku parodos atidarymu.

Etikos mokytoja papasakojo mokiniams, kaip įvairiais laikais mokiniai gaudė „mados vėjus“ ir, nežiūrint vienodų uniformų, išlikdavo originalūs, madingi bei šiuolaikiški. Ta pati uniforma galėjo būti papuošta skirtingomis apykaklaitėmis, transformuotomis prijuostėmis, berniukai ir mergaitės dėvėdavo, segėdavo, mūvėdavo įvairius madingus aksesuarus.

Bibliotekininkė Dalia daug dėmesio skyrė kaklaraiščio pristatymui. Ji papasakojo, kaip radosi ši vyriško kostiumo dalis, pateikė daug pavadinimų ir kitų įdomybių. Vėliau vyko dviejų komandų, mergaičių ir berniukų, protmūšis. Jame pateikti klausimai įtvirtino išgirstas žinias. O pabaigai palikta įdomiausia rungtis – kaklaraiščio mazgo rišimas. Pasirodo, būdų yra per aštuoniasdešimt, dažniausiai naudojamasi tik keturiais, o pamokoje reikėjo pagal vienintelę schemą sunerti kaklaraištį taip, kad jį būtų galima panaudoti. Sekėsi sunkokai, bet, kaip sakoma, nugalėjo draugystė.

Etikos mokytoja Bronislava Buchienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 2 svečius online