Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Europos dienos šventė

Gegužės mėnesį Lietuvoje švenčiama tradicine tapusi Europos dienos šventė, kartu pažyminti ir Lietuvos narystę Europos Sąjungoje. Dar 1950 m. gegužės 9 dieną tuometinis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Šumanas pasakė garsiąją kalbą ir pasiūlė pradėti Europos integraciją, suvienyti Europą, siekiant užtikrinti taiką žemyne ir kurti gerovę pokario Europoje. Jis paskatino įsteigti Europos bendrijas, kurios vėliau tapo Europos Sąjunga. Tai jo pasiūlymai padėjo pamatus šiandieninei ES, todėl gegužės 9-ąją ir mes turime galimybę švęsti ES gimtadienį.

Šią įsimintiną dieną į Kelmės krašto muziejų sugužėjo gausus būrys muzikantų iš Kelmės rajono Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos muzikos skyriaus, Užvenčio Šatrijos Raganos muzikos skyriaus ir Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus. Net dvi valandas mokiniai ir mokytojai džiugino nuotaikingomis melodijomis. Žiūrovai turėjo galimybę ne tik pasiklausyti profesionalios muzikos, bet ir pasigrožėti Kelmės krašto muziejaus fojė eksponuojamais Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus dailininkų piešiniais.

Šio koncerto paklausyti atvyko Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas, švietimo, kultūros ir viešosios tvarkos komiteto pirmininkas Albertas Brazas, komiteto nariai: Emilija Kvietkuvienė, Dalia Balčiūnienė, Egidijus Ūksas.

Esame laimingi ir didžiuojamės, kad būdami laisvi, nepriklausomi, gyvename nepakartojamo grožio šalyje.

Tytuvėnų gimnazijos Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė

           Fotografijos Bronislavos Buchienės

 
Dabar lankosi
Mes turime 4 svečius online