Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Vasaros atsotogos prasideda

Pasibaigus mokslo metams, mokiniai pasklinda atostogauti. Vienas iš būdų – stovykla. Tytuvėnų gimnazijoje kiekvienais metais vyksta įvairūs užsiėmimai mokiniams: dviračių žygiai, stovyklos. Gimnazija šiais mokslo metais gavo finansavimą iš Kelmės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 4–5 klasių mokinių stovyklai „Stiprink emocinę sveikatą draugų rate“. Nors fizinis aktyvumas yra kiekvieno žmogaus natūralus poreikis, bet jam būtina sudaryti palankias sąlygas ir didinti motyvaciją daugiau laiko skirti aktyviai veiklai. Neformalus bendravimas sukuria sąlygas mokinių saviraiškai, motyvuoja daugiau laiko skirti fizinei veiklai.

Aktyvi veikla gamtoje, sportas, bendravimas su draugais džiugina ir vaikus, ir suaugusius. Dienos stovyklos metu buvo numatyta stiprinti vaikų emocinę sveikatą, įtvirtinti sveikos gyvensenos įgūdžius, žaidimais skatinti mokinių fizinį aktyvumą. Stovyklos metu veikė „Veiksmo salelės“: prie ežero, salėje, pažintiniame take, akmenų rūžoje, apžvalgos bokšte. Užsiėmimus vedė psichologė R. Pažerauskienė, socialinė pedagogė L. Gečienė, sveikatos priežiūros specialistė I. Stonkienė, Tytuvėnų regioninio parko darbuotojai.

Pirmąją stovyklos dieną skyrėme geresniam vienas kitų pažinimui: taisyklių kūrimas, žaidimai grupelėmis, estafetės, pokalbiai. Išmokome judėti su gimnastikos kamuoliais, šokinėti šokdyne, o sudėtingiausia buvo žaisti tenisą. Antrąją dieną išvykome į kelionę. Teko atlikti užduotis akmenų rūžoje ir užkopti į Šiaulės apžvalgos bokštą. Trečioji diena buvo skirta emocinio lavinimo užsiėmimams. Sėkmingai parašėme laišką „slaptuoju“ raštu, žaidėme įvairius stalo ir reakcijos lavinimo žaidimus. Ketvirtąją dieną mūsų laukė regioninio parko darbuotojai. Galime drąsiai sakyti: kas nebuvote ir nežaidėte Tytuvėnų regioniniame parke – PASKUBĖKITE. Kojų miklumą ir proto guvumą tikrinome parke, susidomėję dėliojome didžiules dėliones ir džiaugėmės laimėtojų dovanomis. Mes pirmieji išbandėme naują žaidimą apie regioninį parką. Smagu, kad nepaklydome žaidimo labirintuose. O po to nuvykome pasivaikščioti po Bulavėnų kaime esantį apžvalgos taką. Penktoji, paskutinė diena, skirta turistiniam žygiui. Saulėtą penktadienio rytą patraukėme į žygį aplink Bridvaišio ežerą, įkūrėme mini stovyklavietę ir ten praleidome keletą linksmų valandų. Po iškylautojo sočių pietų pasidžiaugėme linksma ir naudinga savaite, bei nusprendėme, kad ir kitąmet norėsime vasarą pradėt stovyklaudami.

Psichologė Rima Pažerauskienė

 

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online