Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

2019-2020 mokslo metai


Popietė „Trumpi žaidimai“

Nors dauguma vaikučių sirgo, tačiau sausio 28 d. Mockaičių skyriaus ikimokyklinės grupės mokytoja kartu su vaikais dalyvavo respublikinėje kūrybinių žaidimų popietėje „Trumpi žaidimai“. Veiklas pradėjome eilėraščiu „Strykt, strykt, strykt“ su lydimaisiais judesiais. Popietės metu vaikai mokėsi ritmo „kitaip“, atliko ritmą pagal mokytojos nurodymus, patys kūrė ritmus. Ši užduotis iš vaikų pareikalavo didelio susikaupimo ir atidumo. Gamino suvenyrą „Zebriukas“. Suvenyrui gaminti naudojo priemones: kavą, druską, sodą, kukurūzų miltus. Ugdytiniai žaidė vaizduotės žaidimą „Obuolys“. Vaikai ne tik vaidino, bet ir ragavo obuoliukus. Poromis varžėsi žaidime „Apsirenk“. Išbandėme žaidimą „Daiktų seka“. Šiam žaidimui naudojome priemones: kankorėžius, kaštonus, graikinių riešutų kevalus, kamštelius. Veiklos buvo įdomios ir žaismingos. Vaikams labai patiko.

Regina Kasparavičienė
Ikimokyklinės grupės mokytoja

Popietė „Mes draugiški, kūrybingi ir sumanūs“

Sausio 17d. Mockaičių skyriuje vyko popietė „Mes draugiški, kūrybingi ir sumanūs“. Tai baigiamasis rusų kalbos savaitės renginys. Popietėje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir jų mamos, mokytojai, kiti darbuotojai. Dirbdami mišriose komandose, dalyviai atliko įvairias kūrybines užduotis.

SVEČIUOSE PAS KALĖDŲ SENELĮ

Mockaičių skyriuje vyko renginys „Svečiuose pas Kalėdų senelį“, kurį organizavo mokykla, kultūros namai ir biblioteka. Renginį vedė mama Silva su ikimokyklinės grupės vaikais: Melita, Simu, Luka ir Emiliu. Į svečius pas Kalėdų senelį atvyko pelės (I. Sabaliauskienė, L. Rekštienė ir I. Grigalaitienė), kiškiukai (ikimokyklinės grupės vaikai), žurnalistai (10 klasės mokiniai) ir raganos bei velniai (5-6 klasės mokiniai), šokių grupė, vadovaujama Ritos. Senelio namuose buvo labai smagu. Visi kartu su Kalėdų seneliu šokome, dainavome, žaidėme žaidimus, patys mažiausieji deklamavo eilėraščius. Renginyje dalyvavo Tytuvėnų gimnazijos direktorės pavaduotojos ugdymui V. Volskienė ir D. Hinz. Mokykloje vyko kalėdinis teniso turnyras. Renginio metu mokytojas Svajūnas Rasickas nugalėtojams įteikė prizus.

Regina Kasparavičienė 
Ikimokyklinio ugdymo vyr. mokytoja

Penktokų krikštynos

Spalio 25d. po pamokų Mockaičių skyriuje vyko tradicinis renginys penktokų krikštynos. Nors šiais metais penktokų itin mažai, tik trys dešimtokai nusprendė, kad tradicijų laužyti nevalia.

Penktokai atliko mankštos pratimus, buvo patikrintos jų žinios.Pabaigoje jie prisiekė laikytis dešimtokų sukurtų elgesio taisyklių ir po jomis pasirašė. Po išbandymų ir priesaikos jie gavo krikšto liudijimus ir tapo pilnateisiais pagrindinės mokyklos nariais.

Akcija „AČIŪ TAU, MOKYTOJAU“

Spalio 2 dieną mokytoja Regina organizavo akciją "AČIŪ TAU, MOKYTOJAU", skirtą Tarptautinei mokytojų dienai paminėti. Akcijoje dalyvavo ikimokyklinės grupės vaikai. Prie akcijos prisijungė padėjėja Rita, Emilio Mama Jovita, Simo sesė Gintarė ir mokytoja Vida. Visi kartu kūrė kompoziciją iš gamtinės medžiagos. Kompozicija skirta gimnazijos mokytojams.

Ikimokyklinio ugdymo vyr. mokytoja
Regina Kasparavičienė

Projektas „Žaidimų laukas“

Ikimokyklinės grupės vaikai noriai įsijungė į respublikinį projektą „Žaidimų laukas“. Vaikai kūrybiškai ir smagiai visi kartu atliko užduotis. Net patys mažiausieji buvo aktyvūs. Džiaugėmės rudens spalvomis. Projektas suteikė daug gerų emocijų. Ugdytiniai pamatė, kokia įdomi ir prasminga gali būti veikla lauke. O kiek smagių akimirkų „kepant“ keksiukus. Vaikai savo keksiukais „vaišino“ boružėles. Ugdytiniai žino, kaip atrodo boružėlės. Keksiukais ir boružėlėmis papuošėme mokyklos kiemą. „Audė" voratinklį ir panaudodami gamtinę medžiagą (kaštonus) darė voriukus, kurie ,,apsigyveno" grupėje. Ši užduotis vaikams labai patiko. Noriai atliko užduotį „Akmenų takelis“. Pirmiausiai visi mokyklos teritorijoje ieškojome akmenukų. Jais vaikais nutiesė takelius, pagal kuriuos eidami piešė. Smagūs eksperimentai su spalvomis ir priemonėmis. Rezultatas džiugina.

Ikimokyklinio ugdymo vyr. mokytoja
Regina Kasparavičienė

 



 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online