Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

2020-2021 mokslo metai

Veikiu, judu, tyrinėju

Mockaičių skyriaus ikimokyklinės grupės vaikams vyko tyrinėjimų savaitė „Veikiu, judu, tyrinėju“. Atlikome bandymą su pupelėmis, kurio metu tobulinome skaičiavimo įgūdžius. Šio bandymo rezultatas: stiklinėje su vandeniu pupelės išbrinko, sumažėjo vandens kiekis. Piešėme vašku ant vandens, ant popierinių servetėlių, kurias po to merkėme į vandenį ir stebėjome, kas vyksta. Taip pat atlikome eksperimentus „Beorė erdvė stiklainyje“, „Oro plėtimasis ir susitraukimas”. Dvi dienas ėjome pasivaikščioti. Esant puikioms oro sąlygoms, žaidėme judriuosius žaidimus, dalyvavome estafetėse. Lauke bandėme pastebėti savo šešėlį, klausėmės paukščių balsų, ieškojome žydinčių augalų, juos skaičiavome, išsiaiškinome pavadinimus, ieškojome vabalėlių ir vabzdžių. Vaikams džiaugsmo suteikė atrastas skruzdėlynas. Ugdytinius sudomino piešimas spalvotais muilo burbulais, kuriuos patys pasidarėme. Savaitė buvo kupina teigiamų emocijų.

Ikimokykinės grupės vyr. mokytoja
Regina Kasparavičienė

Aš ir mano artimieji

Visą savaitę ikimokyklinės grupės vaikai vykdė veiklas tema „Aš ir mano artimieji“. Ugdomosios veiklos tikslas – dalintis turima patirtimi apie šeimą. Veiklų metu vaikai sužinojo, kas yra šeima, kas ją sudaro, atsakinėjo į pateiktus klausimus, vartė albumus su šeimos narių nuotraukomis, ieškojo panašumų ir skirtumų. Taip pat kartu su šeimos nariais darė mankšteles, mokėsi šokį „Graži mūsų šeimynėlė“, klausėsi dainelių apie mamą, tėtį, senelius. Priešmokyklinukas Emilis su šeimos nariais „pastatė“ šeimos namą. Ikimokyklinukai iš antrinių žaliavų, kartono darė ir piešė savo šeimos narius. O kokias puikias šukuosenas ugdytiniai sukūrė savo artimiesiems. Nepamiršome ir dovanų brangiems žmonėms. Vaikučiai tėčiui piešė kaklaraištį, mamai – gėlių puokštes, o seneliams – puodelius.

Ikimokyklinė grupės vyr. mokytoja
Regina Kasparavičienė

Mano mieli namai

Žaliuoja miškai ir girios,
Čiurlena upeliai ir ežerai.
Tai mano gražioji gimtinė,
Šalelė mana – Lietuva.

Ikimokyklinės grupės vaikams vis dar vyksta nuotolinis ugdymas. Savaitės tema „Mano mieli namai“ pasirinkta todėl, nes artėjo Vasario 16-oji. Ši data mums, lietuviams, yra svarbi. Visą savaitę kalbėjome apie Lietuvą. Vaikai susipažino su Lietuvos simboliais, sužinojo, kas yra mūsų Tėvynės sostinė. Ugdytiniai žiūrėjo filmukus apie savo kraštą, atliko įvairias užduotis, piešė savo namus ir kiemą, svajonių namą, klausėsi dainelių, vyresnieji iliustravo dainelę „Nupiešiu Lietuvą“, padedant šeimos nariams gamino pilį. Ugdytiniai turėjo galimybę susipažinti su Lietuvoje švenčiamomis šventėmis. Artėjant Užgavėnėms, vaikams, buvo pasiūlyta nupiešti arba padaryti kaukę. Priešmokyklinukas Emilis žaidė viktorinoje „Ką žinau apie Lietuvą“. Emilis labai gerai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Apibendrinus savaitės veiklas, padarėme išvadą, jog vaikai žino, kad mes esame lietuviai, kad mūsų gimtoji kalba yra lietuvių kalba, taip pat žino, ką reiškia Lietuvos vėliavos spalvos.

Ikimokyklinės grupės vyr. mokytoja
Regina Kasparavičienė

Žiemužė balta skarele

Po žiemos atostogų ikimokyklinės grupės vaikams ugdymas vyksta nuotoliniu būdu. Į ugdymo procesą aktyviai įsitraukia ne tik vaikai, bet ir šeimos nariai. Dvi savaites vyko veiklos, susijusios su žiema. Ugdytiniai įtvirtino žinias apie žiemą, jos požymius. Nepamiršome paminėti ir Trijų karalių šventės. Vaikai darė tris karalius. Ugdytiniai piešė žiemą, dėliojo virtualias dėliones su žiemos vaizdais, susipažino su Lietuvoje žiemojančiais paukščiais, suaugusiųjų padedami iš antrinių žaliavų darė lesyklėles, atliko įvairias užduotis: darė „sušalusias“ raides, panaudodami druską, mokėsi dainelių, darė mankšteles. Vaikai turėjo galimybę kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. Jie lipdė įvairius kūrinius, žaidė žaidimus, tėvelių padedami fotografavo žiemos vaizdus, piešė ant sniego, važinėjosi rogutėmis. Padedami šeimos narių, vaikučiai darė įvairius eksperimentus: šaldė vandenį, aiškinosi, kas įvyko, į kambarį parsinešę sniego, stebėjo, kas vyksta ir kt. Ledą nuspalvino. Vaikai padarė išvadas, jog sušalęs vanduo virto ledu, kambaryje sniegas ištirpo... Apibendrindami veiklas padarėme išvadą, jog žiemą yra smagu, nes galima sugalvoti įvairių veiklų, jog gamta labai graži...

Ikimokyklinės grupės mokytoja
Regina Kasparavičienė



 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online