Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Rugsėjo 23 – Lietuvos žydų genocido diena

Rugsėjo 23 – Lietuvos žydų genocido diena. Jau prieš kurį laiką IIgb ir III-IVg klasių mokiniai dailės pamokose ėmė ruoštis pagerbti karo metais nužudytų žydų atminimą. Mokytoja Danguolė Žukauskienė į pagalbą pasikvietė kultūros centro darbuotoją Moniką Sakienę. Ji plačiai pristatė Lietuvos žydų kultūrą, daug pasakojo apie dailininkus, gydytojus ir kitus įžymius žmones, su mokiniais peržiūrėjo dokumentinį filmą apie koncentracijos stovyklą. Dailės mokytoja ugdytiniams uždavė namų darbą – atsinešti po išpieštą akmenuką. Pagal seną tradiciją, žydai mirusiems neša ne gėles, o akmenis – amžinybės simbolį.

Rugsėjo 21 dieną, kai pagal žydų kalendorių jau stojo Naujieji metai, vyko netradicinis integruotas edukacinis užsiėmimas Lietuvos žydų genocido dienai paminėti. IIgb klasės mokiniai, lydimi dailės mokytojos Danguolės, lektorės Monikos ir etikos mokytojos Bronislavos Buchienės, keliavo į žydų amžino poilsio vietas Tytuvėnų pušyne. Pirmiausiai sustota prie gydytojo Boracho Chvaideno kapo. Ten Monika priminė, kiek Tytuvėnų žydų buvo nužudyta, kas atliko šį kraupų darbą bei kitus istorinius faktus. Kalbėta ir apie tradicijas bei jausmus.

Pagerbiant žuvusiuosius, gimnazistai skaitė psalmę, o ant kapo padėjo paruoštus akmenukus bei skaitytą tekstą. Aplankyti ir kiti netoliese esantys du kapai.

 
Dabar lankosi
Mes turime 1 svečią online