Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena. Ta proga Tytuvėnų gimnazijoje vyko įvairūs renginiai.

Rytą mokiniai ir jų mokytojai rinkosi aktų salėje. Čia vyko integruota pamoka „Keliauk, pažink, kalbėk“. Pirmiausiai Iga klasės mokinės Jurgita Karčauskaitė ir Alvina Daktaraitė pristatė dienos temą, papasakojo apie kalbas. Po jų įspūdžiais apie stovyklą Vokietijoje dalinosi Džiugas Krencius (Iga, mokytoja Asta Urbonaitė).  Vaikinas atskleidė, kad laikė tarptautinį egzaminą ir, jį labai gerai išlaikęs, su grupe kitų jaunuolių vyko į kelionę. Vokietijoje savaitę ėjo į mokyklą, aplankė keletą miestų, apžiūrėjo muziejus, įvairių paskirčių pastatus, lankėsi gaisrinėje ir policijoje, šeimose. Lina Majauskienė skrido per Atlantą į JAV. Ten anglų kalbos mokytoja svečiavosi keturiose valstijose, grožėjosi įspūdingais gamtos kampeliais, dideliais miestais ir pastatais, bendravo su amerikiečiais. Anglistė Genutė Karpinienė lankėsi Rusijoje. Tikslas – įkopti į Elbrusą. Mokytoja pasakojo apie tai, ką reikia žinoti, vykstant į svetimą šalį, rodė įspūdingus vaizdus, dalinosi kopimo į aukštus kalnus patyrimu. Visi lektoriai tvirtino, kad kalbų mokėjimas atveria daug įvairių galimybių.

Po patrauklių užsienio šalių vaizdų, malonių įspūdžių 5-IVg klasių mokiniams teko išklausyti pasakojimą apie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ iniciatyvą – Solidarumo bėgimą. Mokytoja Bronislava Buchienė apibūdino šio bėgimo tikslus, pateikė praėjusių metų statistinius duomenis, paaiškino, kam bus skirti akcijos metu surinkti pinigai: Lietuvoje daug dėmesio bus skirta pozityviosios tėvystės mokymams, o Zambijoje, Chikabuko bendruomenės pradinėje mokykloje, bus įkurtas medicinos punktas.

Po šio bendro renginio mokiniai persiskyrė į dvi grupes. 5-8 klasių mokiniams užduotys  buvo pateiktos stotelių metodu: vokiečių, anglų, lietuvių, rusų kalbos, muzika bei geografija. Visi vienoje stotelėje užtruko po 15 minučių. Ten su jais užsiėmė ne tik dalykų mokytojai, bet ir pasirengę jaunesnieji gimnazistai.

Dvi gimnazistų grupės skirtingu laiku ėjo į Regioninio parko lankytojų centrą. Vyko parke dirbančio savanorio šalies pristatymas. Apie Prancūziją bei savo gimtąjį miestą pasakojo Adrien‘as Dexet‘as. Angliškai buvo atskleisti svarbiausi Limožo, esančio Prancūzijos centre, bruožai: miestas garsus emalio ir porceliano dirbinių gamyba, kaip ir lietuviai, mėgsta krepšinį, išplėtota elektrotechnikos, avalynės, popieriaus, maisto, automobilių detalių pramonė. Prancūzija padalinta į regionus. Filmuke pasakota apie juos bei šalies sostinę Paryžių.  Be to, vyko mokinių piešinių paroda ir viktorina, skirtos Europos kalbų dienai paminėti. Viktoriną vedė dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė ir kultūros centro darbuotoja Monika Sakienė, teisėjavo regioninio parko darbuotojos ir savanoriaujantis Adrien‘as. Padėkomis už piešinius apdovanoti Danielė Buivydaitė, Deimantė Stankutė, Silvija Šlepaitė, Vismantė Valčiukaitė, Kamilė Gričiūtė, Laura Šidlauskaitė, Greta Butkutė, Deimantė Važinskytė, Viktorija Ulevičiūtė ir Tadas Kasparas.

Po to du kartus vyko Europos šokių pamoka. Šokti mokė kultūros centro choreografė Henrika Barkauskienė ir jos šokėjos. Muziką parinko mokytojas Rimantas Levickas. Dauguma gimnazijos mokinių ir dalis mokytojų entuziastingai įsijungė į pamoką ir trepsėjo bendrame šokyje.

Turiningą dieną mokykloje baigė Solidarumo bėgimas, skirtas padėti Lietuvos ir Zambijos vaikams, ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą. Pirmiausiai sudalyvavo jaunesnieji mokyklos mokiniai, po to prisijungė ir gimnazinės klasės. Juos skatino kūno kultūros mokytojai Aurelijus Banys ir  Irena Lileikienė.  Kiekviena klasė prie akcijos prisidėjo ir pinigine auka.

 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online