Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Prevencinės veiklos diena

Tytuvėnų gimnazijoje penktadienis prieš rudens atostogas – prevencinės veiklos diena. 5-8 bei I-IV gimnazinių klasių mokiniams užsiėmimai vyko pagal atskiras programas.

Mažesnieji susitiko su Šiaulių policijos kinologu, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardos jaunesniuoju specialistu A. Mačanskiu bei Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnais V. Ancikevičiene ir A. Valčiuku. Vaikai galėjo stebėti, ką sugeba šunys. Interaktyvų žaidimą „Žuvų katilas“ jaunesniajai tytuvėniškių moksleivių grupei pasiūlė ir nuotaikingai pravedė psichologė Rima Pažerauskienė. Užsiėmime „Sunkūs sprendimai“, palengvintame įvairiais grupiniais žaidimais, su mokiniais dirbo vyresnioji socialinė pedagogė Jolanta Meškauskienė iš Kelmės pedagoginės psichologinės tarnybos. Kad mokiniai labiau pažintų save, viktoriną „Savęs pažinimas“ ir užsiėmimą „Mano pasirinkimai“ vedė profesinio orientavimo ir informavimo specialistė Asta Urbonaitė ir socialinė pedagogė Lina Gečienė.

Vyresnieji gimnazijos mokiniai supažindinti su jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo projektu „Atrask save“. Su gimnazistais bendravo, į jų klausimus atsakė projekto koordinatorė Rima Bivainienė. Kaip visada, patraukliai ir įdomiai su jaunimu apie priklausomybes paskaitoje „Alkoholio ir tabako žala“ bendravo Kelmės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Audronė Palubinskienė. Apie sveikatą, teisingiau, apie tai, kaip suteikti pirmąją pagalbą, gimnazistams pasakojo, demonstravo ir tikrino žinias sveikatos priežiūros specialistė Irmina Stonkienė. Jaunųjų Maltiečių veiklas išsamiai pristatė jų vadovas Aidas Gedminas, į Tytuvėnus atvykęs su palaikymo grupe. Priešgaisrinės saugos užsiėmimus vedė mokytojas Robertas Gudauskas, asmenybės pažinimo testus mokiniai sprendė su mokytoja Asta Urbonaite, o teisines žinias tikrinosi istoriko Evaldo Butkaus surengtoje viktorinoje. Joje laimėjo komanda „Trys Lukai ir Ko“.

Bene judriausiąją dienos dalį, zumbos užsiėmimus, visiems dienos dalyviams vedė kelmiškė šokių mokytoja Jovita Žakarienė. „Sniego gniūžtė“, kurią „lipdė“ mokytoja Irena Banevičiūtė su mokinių komanda iš Pakražančio gimnazijos, nusirito per visų klasių nuotaikas, palikdama daug gerų emocijų. Apskritai, ši netradicinė diena, kurioje dalyvavo ir įvairių sričių specialistai iš Kelmės bei Šiaulių, supažindino su daugeliu naujų dalykų, suteikė naudingų patirčių, nuskaidrino nuotaiką dalyvavusiems įvairiuose užsiėmimuose.

 
Dabar lankosi
Mes turime 10 svečius online