Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Padėkos diena

Tytuvėnų gimnazijoje 10-tą kartą įvyko Adventinis renginys – Padėkos diena. Ir ankščiau kalendorinių metų gale mokiniai būdavo vertinami ne už mokslo ar sporto pasiekimus, bet už dorines savybes – sąžiningumą, kilnumą, mandagumą, nuoširdumą, dosnumą... Šiemet, prisimenant artėjantį valstybės jubiliejų, apjungtos visos dorybės, rinkti pilietiškiausi gimnazistai. Kaip visada, juos rinko patys mokiniai.

Šventę rengė būrelis pedagogų su savo ugdytiniais. Scenarijaus autorė Angelė Ševeliovaitė paruošė maironiečius skaitovus vesti renginį. Meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė bei jos kolegos muzikai Žaneta Armalienė, Dovilė Zikienė, Lina Baranauskienė, Rita Čekanauskienė, Aurelija Ščeponavičienė, Gintautas Astašauskas, Rimantas Levickas bei dailininkė, dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė pasirūpino muzikiniais numeriais bei scenovaizdžiu. Dešimtus metus iš eilės visas padėkas maketavo etikos mokytoja. Kad šventės dalyviams būtų patogu aktų salėje, darbo įdėjo technologijų mokytojai Vida Mozerienė ir Edikas Baranauskas, o kad pasiruošimas vyktų sklandžiai, viską koordinavo direktorės pavaduotoja Vilija Volskienė, socialinė pedagogė Lina Gečienė bei darbo grupės vadovė Regina Vaičiulienė.

Įvairių klasių mokinius reikėjo parengti atsakingai rinktis kandidatūras bei balsuoti, tad integruotas pamokas vedė dorinio ugdymo mokytoja Regina ir šių eilučių autorė. Į šventę buvo pakviesti ankstesniais metais pagrindines tris premijas pelnę buvę ir esami gimnazijos mokiniai. Tokių suskaičiuota apie trisdešimt, bet atvyko toli gražu ne visi. Ema Banaitytė prieš apdovanojimų ceremoniją kalbėjo apie tai, kaip supranta pilietiškumą, o senokai ar prieš keletą metų mokyklą baigę Vilius Vasiliauskas, Gytis Švilpa, Rimvydė Šimkevičiūtė, Martynas Papartis, Karolis Levickas, Dovilė Stoškutė, Justina Zaleckienė (Čerkauskaitė) įteikė padėkas visų klasių pilietiškiausiems. Deimantės Chormanskytės („Metų Dėkingumas 2014“) ir Lauryno Grušo (2009 metais apdovanotas už kilnumą, mandagumą, gebėjimą skleisti gėrį) mintis šventės dalyviai išgirdo vaizdo įrašuose.

Tytuvėnų seniūnas Romas Čerkauskas seniūnijos padėką bei prizą įteikė I ga klasės mokinei Jurgitai Karčauskaitei. Gimnazijos direktorė premija paskatino 6b klasės mokinę Luką Lebedžinskaitę. Jau devintą kartą (visą laiką, kai tarnauja Tytuvėnuose) klebonas Rimantas Žaromskis skyrė dvi premijas. Jų nusipelnė abiturientė Donata Stoškutė ir trečiokas gimnazistas Tadas Kasparas. Kiekvienoje klasėje direktorės ir dorinio ugdymo mokytojų padėkas gavo tie du mokiniai, kurie buvo klasės ir kitų draugų pastebėti kaip pilietiškiausieji. Tai penktokai Austėja Intaitė ir Nedas Molotokas, 6a klasės mokiniai Agnė Zikaitė ir Naglis Baranauskas bei 6b – Ieva Kaušiūtė ir Tomas Bartašius, 7a – Maya Abada ir Auksė Grigulaitė, 7b – Ema Baltrušaitytė ir Jonas Latvys, aštuntokės Paulė Andrulytė ir Ugnė Papartytė, Iga – Kreta Karpinaitė ir Rokas Jokubauskas, Igb – Martyna Kaušiutė ir Evelina Devolskytė, IIga – Evelina Volskytė ir Iveta Jonušaitė, IIgb – Ugnė Mozerytė ir Deimantė Stankutė, trečiokai gimnazistai Inga Kubilinskaitė, Urtė Stonkutė ir Rokas Krencius, abiturientai Kristupas Jarošius, Rugilė Antanavičiūtė ir Tomas Strumila.

Padėkos dienoje gausiai dalyvavo visų pagerbtųjų mokinių tėveliai, globėjai ir kiti artimieji. Jie stebėjo koncertą, plojo katučių skaitovams, muzikantams ir dainininkams, džiaugėsi itin šventiška adventinio renginio atmosfera. Dešimtmetį pažyminti tradicija gyvuos Tytuvėnų gimnazijoje ir toliau.

 
Dabar lankosi
Mes turime 9 svečius online