Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Sėkminga 2017-ųjų pabaiga

2017-ųjų paskutiniai mėnesiai buvo sėkmingi jauniesiems Tytuvėnų gimnazijos dailininkams. Lapkričio pabaigoje paskelbti respublikinio kūrybinių darbų konkurso „Angelo žinia“, kurio tikslas lavinti mokinių meninius įgūdžius, atsižvelgiant į krikščioniškąją kultūrą ir įprasminant tradicinių švenčių džiaugsmą, rezultatai. Konkurso baigmės renginyje, vykusiame Šiluvos gimnazijoje, iš visos Lietuvos atvykę mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, klausėsi gražaus jaunųjų atlikėjų koncerto ir laukė galutinių rezultatų. Džiugu, kad pasisekė ir dviems mokinėms iš Tytuvėnų gimnazijos. Nugalėtojomis tapo II gb klasės mokinės Aušrinė Dragūnaitė (pirma vieta) ir Danielė Buivydaitė (antra vieta).

Danielę Buivydaitę sėkmė lydėjo ir Tarptautiniame piešinių konkurse „Kalėdinis atvirukas“. Konkurse buvo kviečiami dalyvauti trijų amžiaus kategorijų jaunieji kūrėjai. Dalyvavo ir didžiųjų Lietuvos miestų, mažesnių miestelių, kaimų mokyklos, ir ugdymo įstaigos iš Ispanijos, Argentinos, Kroatijos, Ukrainos, Baltarusijos. Dalyviai atsiuntė net 1498 originalias šventines miniatiūras.

Tai antrasis tarptautinis konkursas, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Šios gražios iniciatyvos autorė, konkurso globėja – LR Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė. Komisijai teko sunki užduotis, nes „atvirukais „snigo“ taip gausiai, o iš kiekvienos dalyvių amžiaus kategorijos teko išskirti vos po penketą laureatų. Ieškant pačių šauniausių dalyvių, vertintas ne tik techninis atlikimas, bet ir mąstymo originalumas, savita kalėdinės tematikos traktuotė.“ Nugalėtojams buvo įteikta puikių dovanų, surengta ekskursija po LR Seimo rūmus, įspūdį paliko ir susitikimas su Seimo nare. Danielė tapo laureate savo amžiaus grupėje kartu su keturiais mokiniais iš Vilniaus rajono, Pasvalio, Panevėžio bei Varadžino (Kroatija) miestų.

Nacionaliniame piešinių konkurse „Mes užaugome laisvi“ sėkmingai pasirodė Matas Donėla ir Karolina Pavlovaitė. Jų darbai buvo atrinkti į parodą.

Mokiniai ne tik dalyvavo piešinių konkursuose, bet ir parodose gimnazijoje bei už jos ribų. Įpusėjus gruodžiui, Tytuvėnų miesto bibliotekoje buvo atidaryta autorinė abiturientės Gabrielės Bandžiukaitės paroda. Mergina savo kelią su daile sieja nuo ankstyvos vaikystės. Ji piešia ir kai liūdna, ir kai linksma. Gabrielės darbai pasižymi savitu braižu, juose labai ryškus etnologiškumas. Bendramokslę sveikino susirinkę klasės draugai, bibliotekos darbuotoja, šiltai apkabino mama.

Dailės mokytoja Danguolė Žukauskienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 10 svečius online