Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimas

Tytuvėnų gimnazija, kaip ir visa Lietuva, pasitiko valstybės 100-metį. Mokiniai ir mokytojai porą savaičių puošė gimnaziją, dalyvavo įvairiuose projektuose bei pilietinėse akcijose, ruošė minėjimą. Tokie darbai vyko ir gimnazijos pradinio ugdymo bei Mockaičių ir Pagryžuvio skyriuose.

Gimnazistai darė sages, vėliavėles, karpė figūrėles, puošė gimnazijos langus bei koridorius ir klases. Buvo paskelbta keletas akcijų. Koridoriuje vyko gimnazijos mokinių piešinių paroda „Gyvuok per amžius“. Pilietinėje akcijoje ,,Aš myliu Lietuvą“ dalyvavo pirmų-aštuntų klasių mokiniai. Jie, kartu su savo mokytojais bei auklėtojais, per dvi savaites ant paruošto 7 metrų ilgio lapo 100 kartų užrašė: Aš myliu Lietuvą. Vasario 15 dieną džiaugėsi rezultatu. 7a klasės vaikai rinko ir darė plakatą ,,100 gerų darbų Lietuvos 100-mečiui“. 7b klasės mokiniai dabinosi vėliavos spalvomis ir kepė trispalvę 100 centimetrų skersmens picą. Gidų būrelio nariai ieškojo 100 priežasčių, kodėl verta aplankyti Lietuvą ir pagamino to paties pavadinimo plakatą. Mokinių taryba ir direktorė dalyvavo akcijoje „Pasveikink socialinius partnerius“.

Vasario 16-osios išvakarėse gimnazijoje vyko Pilietiškumo diena. Mokiniai su auklėtojais skaitė lituanisčių parinktus tekstus apie Lietuvą. Istorijos mokytojas demonstravo filmukus apie reikšmingiausius šimtmečio įvykius. Vėliau jo mokiniai pristatė projektus „Nepriklausomybės ženklai“. Vyko protų mūšis „Lietuva – pasaulyje, pasaulis – Lietuvoje“, kurį organizavo ir vedė geografijos mokytoja. Jame geriausiai pasirodė Iga klasės komanda „Trys Lukai“. Minėjimo „O Lietuva, būk per amžius laisva...“ scenarijų rengė mokytoja Angelė Ševeliovaitė. Kad papasakotų apie 1988-1991 metų istorinius įvykius, atvyko jų dalyviai žurnalistė Nijolė Petrošiūtė ir buvęs mokytojas Petras Buchas. Jie gimnazistams pateikė pluoštelį prisiminimų apie pirmųjų vėliavų gamybą bei kėlimą, apie savanoriškų gynybos organizacijų kūrimą, apie to laikotarpio atmosferą, žmonių viltis ir baimes. Renginį vainikavo visų klasių paruoštas koncertas „Dainuoju Lietuvai“. 5-8 klasių pasirodymus pristatė aštuntokė Saulina Šedytė, o gimnazistų – abiturientė Donata Stoškutė.

Diena prabėgo iškilmingai, skambiai ir turiningai. Visus darbus koordinavo gimnazijos direktorė Irma Stankuvienė, jos pavaduotojos Vilija Volskienė ir Daiva Hinz bei meno skyriaus vedėja Nijolė Astašauskienė. Šis, iš veiklos plano nukopijuotas sąrašas, mini labiausiai prie iškilmingo Lietuvos 100-mečio paminėjimo gimnazijoje prisidėjusius mokytojus: Angelę Ševeliovaitę, Reginą Vaičiulienę, Justiną Zaleckienę, Bronislavą Buchienę, Danguolę Žukauskienę, Liną Baranauskienę, Ritą Čekanauskienę, Vidą Mozerienę, Rositą Marcinkienę, Ediką Baranauską, Evaldą Butkų, Dovilę Zikienę, Žanetą Armalienę, Aureliją Ščeponavičienę, Gintautą Astašauską, Rimą Levicką. Ir, be abejo, šauniuosius gimnazijos skaitovus, meno skyriaus bei kultūros centro šokėjėlius, dainorėlius ir muzikantus.

Vasario 16-tą dieną truputį papildytas minėjimas „O Lietuva, būk per amžius laisva...“ vyko miestelio kultūros centre.

Tuo valstybės jubiliejaus paminėjimas Tytuvėnų gimnazijoje dar nesibaigia. Tikimės, ateityje laukia daug prasmingų ir gražių darbų. Na, o po mokinių atostogų gimnazijos bibliotekoje bus surengta 1988-1991 metų spaudos leidinių paroda.

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online