Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

„Tyrėjų-karjeros“ diena

Kovo 15d. Tytuvėnų gimnazijos 5-8 ir I-IVg klasių mokiniai dalyvavo ugdymo proceso „Tyrėjų-karjeros“ dienoje.

„Tyrėjų-karjeros“ dienos metu visi gimnazijos mokiniai išvyko į pasirinktas veiklas Kelmėje, Šiauliuose ir Kaune.

Dalis I-IVg klasių mokinių dalyvavo Kaune „Žalgirio arenoje“ renginyje „#Geriausia ever pamokų diena“. Mokiniai klausėsi žymių šalies (žurnalistų E. Jakilaičio, A. Tapino, prof. A. Bumblausko, finansininkės I. Šimonytės ir kt.) bei užsienio lektorių paskaitų.

III gimnazinių klasių mokiniai lankėsi Šiaulių universitete, kur buvo supažindinti su studijų programomis ir studijavimo galimybėmis. Merginos pabuvojo Socialinės gerovės studijų ir kūno kultūros katedroje, lankėsi kineziologijos laboratorijoje, kur susipažino su kineziterapeuto specialybe. Grupelė vaikinų, kurie domisi inžinerija ir mechanika, turėjo galimybę apžiūrėti robotizuotą frezavimo staklių laboratoriją.

Šiaulių kolegijos Verslo ir technologijų fakultete, mokinius supažindino su studijų programomis, stojamųjų konkursinių balų sistema. Po to mokiniai apžiūrėjo įvairių mokslų studijų auditorijas, susitiko su automobilių techninio eksploatavimo, transporto logistikos, technologijų studijų dėstytojais ir studentais.

I-IIg klasių moksleiviai Šiaulių universiteto botanikos sode išklausė ŠU botanikos direktoriaus dr. Martyno Kazlausko paskaitą „Raudonasis ir juodasis augalų sąrašas“, apsilankė ŠU St. Gliaudžio gamtos muziejuje.

Dalis gimnazinių klasių mokinių dalyvavo profesinėse veiklose: Kelmės r. Tytuvėnų vaikų lopšelyje-darželyje, Tytuvėnų bibliotekoje, VŠĮ Tytuvėnų piligrimų centre, kaimo turizmo sodyboje „Raganynė“ ir kt.

Tytuvėnų gimnazijos 8 klasės berniukai Šiaulių PRC Mechanikos skyriuje turėjo galimybę apžiūrėti techniką, įrankius ir susipažinti su automechaniko, elektriko, suvirintojo specialybėmis. Prekybos ir verslo skyriuje vyko praktinis užsiėmimas „Pasigamink ir atsigaivink kokteiliu“. Merginos ne tik išmoko plakti kokteilius, bet supažino su barmenės-padavėjos, pardavėjo specialybėmis. Vėliau aštuntokai kino teatre „Forum Cinema“ žiūrėjo filmą „Rūta“ apie Lietuvos žymiausią plaukikę.

7ab klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Komiksų kūrimas“, kur galėjo išlaisvinti savo vaizduotę ir tapti kūrėjais. Moksleiviai lankėsi Šiaulių geležinkelio muziejuje, UAB „Baltik Vaire“, „Angelo muziejuje“ 7-okai galėjo ne tik apžiūrėti skirtingų laikmečių knygų skirtukus, bet ir patys dekoruoti skirtuką pasirinktu piešiniu.

6ab klasės, Šiaulių Fotografijos muziejuje, pamėgino trumpam tapti fotografais, kūrė savo nuotraukas-atvirukus, išmėgino autentišką fotografijos technologiją, susipažino su fotografo profesija. Vėliau dalyvavo „Komiksų kūrimo“ edukaciniame užsiėmime.

5 klasės mokiniai vyko į Kelmės priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Penktokėliai pasakojo, kad buvo labai įdomu stebėti gaisrininkų „Skęstančio žmogaus gelbėjimo“ pratybas ant Vilbėno ledo, patiko apžiūrėti gaisrininkų mašinos įrangą bei pasėdėti prie gaisrinės mašinos vairo.

Labiausiai penktokus sužavėjo užsiėmimai inovatyvioje jaunimo erdvėje, įsikūrusioje Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje. Ten mokiniai piešė 3D pieštukais, dalyvavo robotų lenktynėse, žaidė interaktyvius bei stalo žaidimus.

A. Urbonaitė, vokiečių k. vyr. mokytoja, profesinio orientavimo ir informavimo specialistė

 
Dabar lankosi
Mes turime 3 svečius online