Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Ekskursija į Klaipėdą

Gegužės 9 dieną Tytuvėnų gimnazijos ugdytiniai vyko į Klaipėdos jūrų muziejų ir delfinariumą. Ekskursijoje dalyvavo neformalaus vaikų švietimo Turistų būrelio nariai ir kiti gimnazijos mokiniai. Grupę keliautojų sudarė 36 moksleiviai, grupės vadovas Aurelijus Banys, lydinčios mokytojos Irena Lileikienė ir Vida Mozerienė.

Šiuo metu jūrų muziejus lankytojus pasitinka visiškai nauja ekspozicija. Dabartinis didysis akvariumas turi tas pačias 750 tonų vandens, tačiau atrodo kitaip: prancūzų specialistai suformavo jūros dugno peizažą. Jo centre – nuskendęs laivas. Įspūdingai čia atrodo eršketai. Kiti akvariumai erdvesni, su savitais interjerais, pritaikytais prie žuvų ar kitokių gyvūnų elgsenos. Kas kelintas akvariumas sukonstruotas taip, kad norėdamas lankytojas tarsi atsiduria jo viduje. Neišdildomą įspūdį palieka kriauklių kolekcija. Nemažą ekspozicijos dalį sudaro edukacinės instaliacijos, išdėstyti interaktyvūs pažintinių programų pultai.

Po pramogų ir edukacijų jūrų muziejuje ir delfinariume ekskursantai nuėjo prie jūros, grožėjosi bangomis ir pietiniu molu. Grįžo į keltą lengvai pavargę ir su maloniais įspūdžiais kėlėsi atgal į miestą. Apžiūrėję laivų terminalą ir senamiestį, susiruošė namo.

Visa kelionė, pasak išvykos dalyvių, buvo fantastiška, mokiniai išgyveno daug naujų įspūdžių ir potyrių. Delfinariumas, delfinų šou maloniai nustebino ne tik moksleivius, bet ir mokytojus. Keliauninkai gavo didelę dozę gerų emocijų ir adrenalino.

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online