Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Mokymasis bendradarbiaujant. Kūrybinės erdvės

Tytuvėnų gimnazija – švietimo įstaiga, teikianti kokybišką pradinį, pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą. Tytuvėnų gimnazija – tai ir Pagryžuvio skyrius, ir Mockaičių skyrius, ir Meno skyrius, kelianti sau tikslą padėti mokiniams išsiugdyti komunikacinius gebėjimus, atitinkančius šiandieninio gyvenimo bei ateities poreikius, naudoti mokymo priemones, skatinančias mokinių smalsumą, aktyvumą, kūrybiškumą, teikti mokiniui būtiną pedagoginę, psichologinę, informacinę, specialiąją, socialinę, pirmąją medicininę ir kitą pagalbą, puoselėti mokinių pasitikėjimą savo jėgomis, iniciatyvumą, savarankiškumą, nusiteikimą imtis atsakomybės, nuostatą ir gebėjimą mokytis visą gyvenimą, tobulėti.

Pradinių klasių mokiniai mokosi trijose skirtingose vietose ir vieni su kitais susipažįsta tik atėję į penktą klasę. Šiais mokslo metais pagalbos mokiniui specialistai: socialinė pedagogė Lina Gečienė, psichologė Rima Pažerauskienė, sveikatos priežiūros specialistė Irmina Stonkienė, sulaukė dešimtokų pasiūlymo įsitraukti į renginius su pradinukais. Jau įvyko užsiėmimai „Gerų emocijų savaitė“, „Kalėdų miestas“, kuriuos pravesti padėjo dešimtokai.

Nusistovėjus vasariškiems orams, ugdymo procesas gali persikelti į kitas erdves. Saulėtą gegužės dieną Pagryžuvio ir Mockaičių skyrių pradinukai susirinko į Pagryžuvį. Vyko užsiėmimas „Mokymasis bendradarbiaujant. Kūrybinės erdvės“. Komandą sudarė abiejų skyrių pradinukai ir vienas dešimtokas. Veiklos vyko klasėse, mokyklos kieme, stadione, bibliotekoje ir kultūros centre stotelių metodu. Komandoms teko atlikti ir skaitymo, ir logines užduotis, nulipdyti iš spalvotos tešlos pievą, sugalvoti kaip ir kuo toliau numesti kamuolį, atlikti sportinių rungčių estafetę, išspręsti bibliotekininkės paruoštas užduotis. Paskutinė stotelė visoms komandoms- kultūros centras, kur jų laukė muzikos mokytojos Linos Baranauskienės pastatyto miuziklo „Švelniukų šalyje“ pasirodymas ir muzikinė užduotis. Mažiesiems buvo ne tik įdomu stebėti ir klausyti, bet ir netradiciniu būdu sužinoti, ką veikia gimnazijoje jų vyresnieji broliai, sesės, pažįstami.

 
Dabar lankosi
Mes turime 11 svečius online