Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Žygis baidarėmis Dubysos upe

Tytuvėnų gimnazijos turistai, vadovaujami kūno kultūros mokytojo Aurelijaus Banio, tris dienas keliavo Maironio apdainuota Dubysa. Šis žygis baidarėmis, kurio metu įveikti 60 kilometrų upe, skirtas paminėti Lietuvos šimtmetį.

Oras pasitaikė puikus. 18 mokinių ir lydintys mokytojai Zenta Mačiulaitienė bei Edikas Baranauskas, išklausę saugaus elgesio prie ir ant vandens instruktažą, užsidėję gelbėjimosi liemenes, pasiėmę irklus ir sėdę į valtis, pradėjo turistinį žygį.

Pirmas kelionės krikštas – įveikti Zakeliškių malūno akmenų sangrūdą. Tai padarė visi, tačiau kažkam ši kliūtis buvo nesunkiai įveikiama, kažkas turėjo mažą nuotykį. Kas keliavo, žino – Dubysos upė užburia savo grožiu, kraštovaizdžiu ir ramia tėkme. Tad jauniesiems turistams buvo proga ne tik pasigrožėti gimtinės gamtos grožiu, bet ir patobulinti irklavimo techniką įveikiant natūralias upės kliūtis, laikytis tolygaus irklavimo tempo ir saugos reikalavimų.

Jaunieji turistai ir jų pedagogai nakvojo Lyduvėnų ir Lakštingalų slėniuose. Žadintuvo niekam neprireikė, nes auštant visus pažadino lakštingalų ir kitų paukščių rytmetinis choras. Turistai ne tik iškylavo, bet ir tvarkė stovyklavietę ir upės pakrantę, rinko ne tik savo šiukšles. Antros dienos vakare įvyko turistų krikštynos, kurias vadovas organizavo pagal vandens turistų ir Neptūno pasekėjų tradicijas.

Jaunieji turistai baidarių žygį baigė prie Betygalos miestelio. Jie aplankė miestelio centre iškilusį paminklą kunigaikščiui Vytautui ir šv. Jono šaltinį. Su pakilia nuotaika, labai geromis emocijomis ir nusiteikimu puikiai praleisti vasaros atostogas grupė grįžo namo į Tytuvėnus.

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online