Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Tyrėjų naktis

2018 m. rugsėjo 28 d. visoje Lietuvoje ir Europoje vyko „Tyrėjų nakties“ renginiai. Tyrėjų naktis – išskirtinis rudens penktadienis, kai daugelis Europos mokslo ir tyrimų laboratorijų atveria duris ir pabendrauti su visuomene išeina mokslininkai bei tyrėjai, kurie paprastai dirba uždarose laboratorijose ar mokslo centruose.

Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazijos mokiniai vyko į renginius Šiaulių mieste. Gimnazistai lankėsi Šiaulių televizijoje, kur susipažino su televizijos istorija, darbu, žmonėmis. Gimnazistams ekskursiją ir aktyvius užsiėmimus vedė fotografas, žurnalistas ir filmų kūrėjas Gediminas Beržinis. Mokiniams šis susitikimas labai patiko, jie galėjo įsijausti į žurnalistų, režisierių, montuotojų, operatorių darbą.

Po įspūdžių televizijoje vykome aplankyti Šiaulių Universiteto botanikos sodo, kuris yra prestižinio pasaulio botanikos sodų tinklo BGCI ir Lietuvos botanikos sodų asociacijos (LUBSA) narys. Pasigrožėję rudenėjančia gamta ir apžiūrėję surinktas augalų kolekcijas vykome į Šiaulių valstybinę kolegiją. Kolegijoje tyrėme vandentiekio ir šulinio vandens kokybę, nustatėme jame esančių nitratų ir nitritų jonų koncentracijas, pH, elektrinį laidumą ir kitas vandens savybes. Taip pat apžiūrinėjome įvairias uolienas, mokėmės, kaip jas atskirti, sisteminti.

Mūsų tyrėjų nakties renginius užbaigė apsilankymas Šiaulių universitete. Čia stebėjome „Ką gali pramoniniai robotai?“. Susipažinome su robotų sandara, galimybėmis ir programavimu.

Šią dieną patyrėme daugybę gerų emocijų ir puikių nuotykių! Už svetingą priėmimą dėkojame Šiaulių televizijai, Šiaulių universiteto botanikos sodui, Šiaulių valstybiniai kolegijai ir Šiaulių universitetui.

Mokytoja Justina Zaleckienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 7 svečius online