Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

PI diena

Šiemet gimnazijoje taip pat minėjome PI dieną.

Kovo pradžioje vyko integruotos dailės ir matematikos pamokos 5-6 klasių mokiniams „Apskritimas, skritulys matematikoje ir dailėje“, kurias vedė mokytojos D. Žukauskienė, B. Daubaraitė, L. Zaleckienė. Jų metu mokiniai kūrė įvairias kompozicijas iš apskritimų, skritulių ir jų dalių. Vėliau jų sukurti darbai buvo eksponuojami renginio metu aktų salėje, po to perkelti prie matematikos kabinetų.

Kovo 14 d. vyko matematikos konkursas „Gimnazijos istorija ir dabartis, išreikšta skaičiais“. Buvo sudarytos 5 komandos po 5 mokinius iš skirtingų 5-8, Ig klasių, į kurias mokiniai pakliuvo, išsitraukę skirtingos spalvos figūrą. Konkursą vedė mokytojos L. Švilpienės parengti II ga klasės mokiniai. Pradžioje Eva ir Jurgita papasakojo apie PI skaičiaus svarbą matematikoje, vėliau priminė, kad šie metai yra labai svarbūs, nes gimnazija švenčia 70 metų jubiliejų. Visais laikais mokiniai mylėjo savo gimnaziją ir didžiavosi ja, kūrė reklamas. Parodyta reklama, priminė gimnazijos istoriją. Po to Benita, Kreta, Alvina, Audronė, Rokas komandoms pateikė įvairias užduotis. Po komandinių užduočių, dalyviai asmeniškai kovojo kahoot viktorinoje, kurios klausimai buvo susiję su gimnazijos istorija ir dabartimi, išreikšta skaičiais. Viktoriną laimėjo Iga kl. mokinė U. Papartytė. Visos matematikos mokytojų parengtos užduotys reikalavo ne tik matematinių žinių, bet ir loginio mąstymo bei greitos orientacijos. Geriausiai sekėsi rožinei komandai, kurią sudarė šie mokiniai: G. Nutautaitė (5a kl.), A. Vozbinaitė (6 kl.), R. Povilaitis (7a kl.), G. Šiaulytė (8a kl.), M. Abada (Iga kl.). Direktorės pavaduotoja ugdymui V. Volskienė juos apdovanojo padėkos raštais, tušinukais. Visi renginio dalyviai gavo atminimo dovanėles bei apskritimus – riestainius.

Visi mokiniai bei mokytojai galėjo išreikšti savo mintis apie matematiką, jas užrašydami ant skrituliuko. Kelios jų: „Matematika – proto gimnastika“, „Matematika – sunkus mokslas, todėl reikia daug mokytis“, „Matematika – mokslų karalienė“...

PI dienos iniciatorės – matematikos mokytojos:
Birutė Daubaraitė, Laima Švilpienė, Lina Zaleckienė

 
Dabar lankosi
Mes turime 5 svečius online