Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Advento popietė – padėkos diena „Šventas Kalėdas pasitinkant“

Advento metu, jau dvyliktus metus, Tytuvėnų gimnazijos bendruomenė rinkosi į dorinio ugdymo renginį, Advento popietę – padėkos dieną „Šventas Kalėdas pasitinkant“.

Prasidėjus Adventui, dorinio ugdymo pamokose, mokiniai dar kartą kviečiami apmąstyti vertybes: nesavanaudiškumą, sąžiningumą, atsakomybę, pagalbą ir paklausti savęs: ar esu žmogus, gebantis padėti ne tik sau, bet ir kitam?

Pamokose mokiniai klausė savęs: ar moku padėti mamai, tėčiui, kaimynui, draugui... Ar gebu skirti laiko savanorystei ir pasitarnauti klasės, gimnazijos bendruomenei, Lietuvai, kurioje gyvenu...

Aptarę, kaip gali būti naudingi Dievui ir Tėvynei, mokiniai (5-8 ir I-IV kl.) balsavo ir įvardino du bendramokslius (mergaitę ir berniuką), kurie, jų nuomone atitiko „METŲ PAGALBOS“ nominacijos apibūdinimą. Šiuos mokinius padėkomis ir pinigine premija apdovanojo Tytuvėnų parapijos klebonas kunigas Evaldas Alūza.

2019 metų pagrindiniais nominantais (daugiausiai surinko bendramokslių balsų) tapo IIIga klasės mokinė Deimantė Važinskytė ir jos bendraklasis Džiugas Krencius. Be Deimantės ir Džiugo, gimnazijos administracija, pagerbė ir apdovanojo daugiau mokinių, kurie skuba į pagalbą kitiems, dideliems ir mažiems bei padėkojo jų tėveliams ir globėjams. Padėkota ir socialiniams partneriams: Tytuvėnų parapijos klebonui, piligrimų centrui, kultūros centrui, seniūnams.

Už nuotraukas dėkojame mokytojai Bronislavai Buchienei.

 
Dabar lankosi
Mes turime 6 svečius online